Política 25/05/2015

El PSC s'ofereix a parlar "sense prejudicis i sense límits" amb Colau

El líder dels socialistes, Miquel Iceta, reconeix que Barcelona en Comú ha estat capaç de capitalitzar la garantia de canvi a l'Ajuntament de Barcelona

Sara González
2 min
Miquel Iceta, durant la roda de premsa d'aquest dilluns

BarcelonaMà estesa. Així ha respost el PSC a l'oferiment de la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, de parlar amb els socialistes per explorar una fórmula per garantir l'establitat d'un govern d'esquerres. "Hi parlarem sense prejudicis i sense límits", ha anunciat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dia després del seu daltabaix electoral a Barcelona, on amb quatre regidors han quedat reduïts a cinquena força, els socialistes han deixat clar que estan "a favor del canvi a l'Ajuntament de Barcelona" i que, per tant, estan disposats a parlar amb Colau, que encara no s'ha posat en contacte amb el candidat del PSC, Jaume Collboni, però que Iceta ha dit que ho faran en els pròxims dies.

Tot i això, Iceta no ha volgut mullar-se sobre si la millor fórmula per garantir l'estabilitat de govern a Barcelona és un quadripartit. Ha dit que és a Colau a qui correspon "prendre la iniciativa" i que, per tant, el PSC no vol "prefigurar res".

Iceta ha tornar a reconèixer que els resultats a Barcelona han anat "malament", però ha expressat tot el seu suport a Collboni per continuar al capdavant del grup municipal. El cap de llista es reunirà dijous amb la seva federació per valorar el resultat a les municipals. Tot i la davallada a Barcelona, que Iceta ha atribuït al fet que Ada Colau ha aconseguit capitalitzar la garantia del canvi davant de Xavier Trias, el PSC considera que els resultats a les municipals marquen "la represa del projecte socialista" a Catalunya perquè són a hores d'ara la segona força més votada, després de CiU. A escala territorial, Iceta s'ha mostrat també disposat a arribar a acords a alcaldies amb altres partits.

En mans de Convergència, ha dit, hi ha fer una valoració en clau sobiranista dels resultats i la conveniència o no de convocar les eleccions del 27-S. "Ensopegar dos cops amb el mateix error és humà, però no és aconsellable", ha advertit.

stats