Política 29/12/2014

El PSOE demana al rei que "impulsi" la renúncia de la infanta Cristina als drets dinàstics

Considera que la imputació de la germana del monarca "afecta tota la institució"

Europa Press
2 min

MadridEl secretari de Política Federal del PSOE, Antonio Pradas, ha demanat aquest dilluns al rei que "impulsi" la renúncia de la infanta Cristina als seus drets dinàstics per la seva imputació en el cas Nóos perquè considera que aquesta no és una decisió "personal" de la seva germana, sinó que "afecta tota la institució".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Europa Press, el socialista andalús creu que el monarca ha de fer "un pas més" de "la simple reflexió" que és una qüestió "personal" de la infanta perquè es tracta d'una decisió que afecta una institució "que està recollida en la Constitució i que representa tots els espanyols". "Això afecta tota la institució monàrquica i és en el seu si on s'ha d'accelerar una decisió en aquest sentit", ha assenyalat el dirigent del PSOE, que ha apuntat que és el rei el que ha de donar un "impuls" a la decisió. "Felip té un protagonisme especial", ha postil·lat.

Tot i que ha recalcat que encara no hi ha una sentència en relació amb la germana menor del rei i, per tant, "no es pot exigir a la monarquia ni menys ni més que a la resta de ciutadans", Pradas sí que defensa que fer "un pas més" en aquest sentit "no perjudicaria gens la institució i beneficiaria molt la imatge d'un monarca molt recent que pretén ser exemple en matèria de transparència i de regeneració".

"Això seria un element més que donaria credibilitat a una institució que l'està adquirint dia a dia", ha afegit el responsable socialista, abans d'apuntar que no creu que 'a priori' qualsevol mesura relacionada amb els drets dinàstics de la germana petita del rei hagi de passar pel Congrés perquè es tractaria d'una decisió "personal" de Felip VI.

stats