Política08/03/2015

Rajoy intenta liquidar la polèmica amb Aguirre des de Guatemala i diu que "la veritat" és al comunicat del PP

El president del govern espanyol considera tancat el tema amb la nota que afirma que la presidenta dels populars a Madrid es va comprometre a deixar el càrrec del partit si guanya l'alcaldia de Madrid

Efe

Antigua (Guatemala)El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha donat per tancada la polèmica amb Esperanza Aguirre sobre la suposada petició que deixés ara la presidència del PP madrileny i ha subratllat que "la veritat" és a la nota en què s'assegura que renunciarà a aquest càrrec si aconsegueix ser alcaldessa de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy s'ha referit a la polèmica sobre la candidatura d'Aguirre en una conversa informal a Antigua amb els periodistes que segueixen la visita oficial que fa a Guatemala.

Cargando
No hay anuncios

"Per mi el tema està tancat", ha subratllat abans reafirmar-se en la versió segons la qual es va pactar amb Aguirre que deixarà el càrrec al partit i si guanya les eleccions municipals.

El comunicat a què es refereix Rajoy respon a les declaracions d'Aguirre que alhora replicaven a diverses informacions periodístiques segons les quals la direcció nacional del PP pretenia que deixés ja la presidència d'aquesta força política a Madrid, amb la intenció de nomenar una gestora encarregada de completar les llistes per a les eleccions municipals i autonòmiques del 24 de maig.

Cargando
No hay anuncios

Davant d'això, Aguirre ha assegurat que no es presentaria com a candidata si el programa i les llistes les fan altres persones amb les quals no coincideix. "No sóc un ninot", ha arribat a afirmar.

El president del Govern ha afirmat que està molt content amb les dues candidates triades per a Madrid (Aguirre per a l'Ajuntament i Cristina Cifuentes per a la Comunitat) i ha recalcat que el que farà ara el partit serà abocar-se a aconseguir de nou la confiança dels ciutadans madrilenys.

Cargando
No hay anuncios

Fonts pròximes a Rajoy han ratificat que l'acord a què es va arribar amb Esperanza Aguirre estava condicionat al fet que aconseguís l'alcaldia i han arribat a qualificar d'"una barbaritat" la possibilitat que es plantegés la hipòtesi d'obligar-la a renunciar ara per crear una gestora a Madrid.

Segons aquestes fonts, Aguirre ha reaccionat a unes informacions que no estaven ben explicades, i una vegada que s'ha parlat amb ella i el PP ha difós la nota aclaridora el problema ha desaparegut. "Aquest comunicat és el que val", han insistit en línia amb les declaracions de Rajoy.

Cargando
No hay anuncios

Encara que el president del govern espanyol ha mantingut contactes amb Madrid al llarg del matí en relació amb aquest assumpte, fonts de l'executiu espanyol asseguren que no ha parlat amb Aguirre.