Política22/07/2015

Rajoy reitera que no permetrà que l'independentisme "violenti" la llei espanyola

Des de Sevilla, garanteix que defensarà "el nucli fonamental de la Constitució" per obligació i perquè hi creu

Efe

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha garantit que el seu executiu donarà "la batalla" a favor de la Constitució enfront de les aspiracions independentistes del president de la Generalitat, Artur Mas, i que la llei es complirà en tot moment.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy s'ha referit al debat sobiranista durant l'acte que s'ha celebrat a Sevilla amb empresaris andalusos i organitzat per la Cambra de Comerç sevillana, on ha explicat que el que està passant a Catalunya no ajuda a l'estabilitat econòmica.

Cargando
No hay anuncios

Per això, ha insistit que ell defensarà la unitat d'Espanya, la sobirania nacional, que el que sigui Espanya ho decideixin tots els espanyols, la igualtat i la solidaritat.

"Defensaré el nucli fonamental de la Constitució perquè hi crec i perquè és la meva obligació", ha subratllat abans de recalcar: "Fora de la llei res és possible, i dins de la llei hi ha moltes més coses que ho són".

Cargando
No hay anuncios

En aquesta línia ha reiterat que apostarà per l'estabilitat i la certesa d'una "Catalunya espanyola i dins de la UE, no fora com sembla –ha precisat– que la volen portar alguns".

També ha dit que defensarà la història d'Espanya, el que ha unit els seus ciutadans i tot el que en el futur els seguirà unint. "Donarem la batalla per ser on és el món, cada vegada amb menys fronteres i barreres", ha assegurat el president espanyol, que ha garantit que no estarà mai amb qui vol trencar allò que porta segles unit i dividir els espanyols i els catalans.

Cargando
No hay anuncios

Per això, ha subratllat: "A Espanya la llei es complirà, i si algú la vol violentar, ha de saber que no els ho permetrem".