Política21/04/2018

Rajoy diu que fa "tot el possible" per recuperar la "sensatesa" a Catalunya i que sempre ha ofert diàleg

Adverteix del risc que les Balears continuïn l'exemple de la "invenció de problemes" i la "divisió"

Acn

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dissabte que està fent "tot el possible" perquè Catalunya recuperi "la normalitat i la sensatesa" i torni a ser "puixant, oberta i plena d'oportunitats". Així ho ha dit des de Palma de Mallorca (Illes Balears), on ha clausurat una convenció del PP sobre turisme.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu central ha assegurat que davant de la "divisió i l'enfrontament" ell sempre ha ofert "solucions i diàleg", però ha puntualitzat que això "no vol dir fer el que la resta vol". "Parlant es pot entendre la gent i solucionar molts problemes, però tot dins de la llei, que això és la democràcia, l'estat de dret i els valors en què es funda Europa i Espanya", ha declarat.

Cargando
No hay anuncios

Rajoy ha fet aquesta al·lusió a Catalunya en una intervenció centrada en l'àmbit del turisme i ho ha fet per dir que l'últim que necessiten les Balears és "continuar l'exemple de la divisió, l'enfrontament i la invenció de problemes que està causant tantes dificultats a tots els catalans".

El president espanyol ha defensat que l'Estat és una "inqüestionable potència turística mundial" on els turistes "no venen obligats". Per això ha criticat aquells que fan "turismofòbia" i critiquen el model turístic espanyol, i ha posat com a exemple les Balears: "Té la mala fortuna de patir un govern d'aquests que es dediquen a inventar problemes i promoure l'agenda de la divisió i els enfrontaments".

Cargando
No hay anuncios

Entre d'altres, ha criticat que es posi el català com a condició per exercir de metge a les Balears i ha acusat el govern socialista de Francina Armengol de voler "expulsar el sentit comú de la vida política" i que li importi més "que un metge sàpiga català que no pas medicina". Rajoy ha reivindicat que la llengua és un instrument de comunicació i ha assegurat que la varietat "fa més rica la societat".