En directe
MINUT A MINUT
20/09/2017

EN DIRECTE: L'1-O, els dies abans i els dies després

Seguim minut a minut els esdeveniments del dia

Ara

En l'inici d'aquesta setmana, en què el Parlament decidirà què ha de fer arran dels resultats del referèndum, iniciem un nou minut a minut per mantenir-te informat de l'evolució del Procés en directe. Clica aquí per accedir-hi.

De Páramo (Cs): "A Puigdemont no li tremolarà el pols i declararà demà independència"

El secretari de Comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, s'ha mostrat convençut que al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "no li tremolarà el pols" demà i declararà la independència, en una entrevista a RNE. Ha dit que el Govern ha arribat a "aquesta última línia vermella" i que no dubtarà a seguir endavant perquè així ho reflecteix "la seva no llei" aprovada al Parlament "trepitjant els drets de l'oposició".

09 Oct 2017

Santamaría apunta que s'aplicarà el 155 si Puigdemont declara la DUI

Diverses entitats de la Catalunya Nord condemnen la "violència" de l'Estat espanyol

Diverses entitats de la Catalunya Nord vinculades a la defensa i la promoció de la llengua i la cultura catalana han elaborat un manifest per condemnar la "violència" de l'Estat espanyol contra Catalunya. Els signants asseguren que en els darrers dies s'han "vulnerat drets fonamentals de les persones" i que la "justícia espanyola ha perseguit i criminalitzat fets normals en una societat madura, moderna i avançada". "Han violentat gent sense cap mirament, tant a mainada com a gent gran, dones i homes", remarquen. Al document, insisteixen que, tot i no haver rebut "cops de porra", se solidaritzen amb "els nostres germans de la Catalunya Sud afectats per les violències i les violacions dels seus drets". Unes actuacions que consideren "heretades del franquisme".

Entre els signants, hi ha Aire Nou de Bao; Angelets del Vallespir; Arrels; Casal del Conflent; Casal de Perpinyà; Col·lectiu de Professors de Català per a Adults; Òmnium Catalunya Nord i Solstici.

García Albiol (PP), a Antena 3: "No estem per perdre el temps amb declaracions independentistes simbòliques"

Xavier García Albiol (PP), a Antena 3: "La inestabilitat està perjudicant no només Catalunya, també el conjunt d'Espanya, i està generant molta preocupació a Europa"

García Albiol (PP), a Antena 3: "No es permetrà cap excés. El govern espanyol actuarà d'acord a la democràcia"

L'embolic de les declaracions de Pascal a la BBC: la periodista ho matisa

Les declaracions de Marta Pascal a la BBC han generat una polèmica que la mateixa periodista que les va anunciar ha intentat sufocar després. L'enrenou es va generar ahir a la tarda quan la periodista Esperanza Escribano, una 'free lance' que treballa per a la BBC entre d'altres mitjans, va anunciar que el Govern de Puigdemont vol fer només una "declaració retòrica" d'independència, i va assegurar que li havia dit la coordinadora del PDECat. Arran de la polèmica, amb un tuit de David Bonvehí inclòs en què deia que a Pascal li volien "fer mal" amb un "titular fals", Escribano va fer diversos tuits d'aclariment. En aquestes piulades s'exclamava per l'enrenou, admetia que les cometes de "declaració retòrica" eren seves –un error manifest, perquè tots els mitjans occidentals reserven les cometes dobles ("..") per a declaracions textuals que es posen en boca d'algú– i reproduïa aleshores diverses frases literals de Pascal. Una d'aquestes declaracions diu: "Puc garantir que el Parlament dirà alguna cosa formal sobre els resultats". La coordinadora i diputada del PDECat afegeix: "Tenim un encàrrec que és implementar els resultats del referèndum" i "els resultats són clars, el que direm serà que volem fer-ho [la independència], però volem fer-ho bé". Esperanza Escribano ha esborrat el tuit inicial sobre la suposada "declaració retòrica", però se'n pot veure una imatge capturada al Twitter de Bonvehí.

Miquel Iceta (PSC), a Antena 3: "Nosaltres diem no a la DUI, no al 155. Negociació"

Iceta (PSC), a Antena 3: "No només són els empresaris, també hi ha gent del PDECat i membres del Govern que han dit en veu alta que una DUI seria un veritable desastre"

Miquel Iceta (PSC), a Antena 3: "Aquests dies s'estan produint decisions empresarials que mostren fins a quin punt la DUI comportaria problemes econòmics molt seriosos"

09 Oct 2017

"Els 'antis' es desperten": la premsa internacional es fixa en la protesta unionista a Barcelona

09 Oct 2017

Rosa Díez celebra l'èxit de la manifestació unionista... amb una foto de la Diada del 2012

Josep Borrell a Cadena Ser: "Si la gent no sent que forma part d'un col·lectiu amb interessos comuns, és complicat fer un país, un país és molt més que un conflicte d'interessos"

Josep Borrell a Cadena Ser: "Hem arribat fins aquí perquè alguns han volgut arribar fins aquí"

Josep Borrell a Cadena Ser, sobre els sobiranistes: "Ells tenen un relat i Espanya no té qui l'escrigui"

Josep Borrell a Cadena Ser: "No es pot desafiar i dialogar, és incompatible"

García Margallo, a Ana Rosa Quintana: "És molt probable que hi hagi DUI, però sense cap efecte jurídic"

Serrat a Cadena Ser, sobre els dirigents polítics: "Si no saben parlar que s'apartin"

Serrat a Cadena Ser: "Aquest viatge a la terra promesa de la independència em sembla digne de ser escoltat sempre que ens expliquin els costos que ha de representar"