Política 09/10/2017

Rosa Díez celebra l'èxit de la manifestació unionista... amb una foto de la Diada del 2012

La fundadora d'UPyD es disculpa, després, perquè algú li ha "colat" una imatge que no és la correcta

Ara
2 min
Captura de pantalla que alguns mitjans van utilitzar el 2012 per posar en dubte les xifres d'assistència a la manifestació de la Diada

Barcelona"Vista aèria de la manifestació. Realment impressionant veure les ganes que tenien els ciutadans de retrobar-se lliurement als carrers". La fundadora d'UPyD, Rosa Díez, va celebrar ahir a la nit en un tuit la resposta ciutadana a la crida unionista per omplir el centre de Barcelona. Fins aquí, tot en ordre. Si no fos per un detall: la fotografia que utilitza per il·lustrar-ho, la imatge aèria que qualifica d'"impressionant", no és la de la Via Laietana ahir. No és ni tan sols la d'una protesta unionista, sinó la de la manifestació de la diada de l'Onze de Setembre del 2012, que va desbordar el centre de Barcelona. Per no coincidir, no coincideix ni la zona de la ciutat on es va convocar la protesta, ja que la de la imatge que ella utilitza omplia el passeig de Gràcia des dels Jardinets fins a la plaça Catalunya.

Rosa Díez celebra l'èxit de la manifestació unionista...amb una foto de la Diada del 2012

Aquest matí i després que molts usuaris de Twitter li recriminessin l'error, Díez ha demanat disculpes en un nou tuit en el que assegura que algú li va "colar" la fotografia com si fos la bona.

La del 2012 va ser, de fet, la primera gran exhibició de força de l'independentisme coincidint amb la Diada. La Guàrdia Urbana va xifrar l'assistència a la protesta en 1,5 milions de manifestants, una xifra que la mateixa Díez va negar, com li retreu el diputat d'ERC Gabriel Rufián en el fil de Twitter que s'ha obert per recriminar a Díez l'error en la fotografia.

"És una foto de la Diada del 2012 que tu mateixa vas negar, Rosa, però tu al teu rotllo", li recrimina Rufián. La fotografia és una captura de pantalla del senyal televisiu que va retransmetre la manifestació i que alguns mitjans van utilitzar per posar en dubte les xifres oficials d'assistència.

Per això, un altre missatge de resposta -però dirigit, en aquest cas, a Societat Civil Catalana- lamenta que en aquella ocasió es digués que era impossible que en l'espai que ocupaven els manifestants hi hagués més de 250.000 persones i que ara, en un espai molt més reduït, es parli de més de 900.000 persones.

stats