Política07/09/2011

El PSOE desafia els qui diuen #jovullvotar la reforma constitucional a guanyar el 20-N

El govern treu pit per la modificació de la carta magna espanyola, hores abans que el Senat l'aprovi aquesta tarda

Joan Rusiñol

MadridLluny de l'autocrítica per les formes de la reforma constitucional exprés que van fer PSOE i PP, el govern espanyol defensa la modificació. Ho ha fet aquest matí, en una entrevista a Onda Vasca, el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, hores després que milers de persones reclamessin un referèndum als carrers de les principals ciutats de l'Estat espanyol. A més, aquesta tarda el Senat ha de donar el vistiplau a la reforma.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jáuregui ha desafiat els qui no estan d'acord amb la modificació –que a Twitter aposten pel #jovullvotar– a guanyar a les urnes el 20-N per tombar els canvis. "Els comicis són per a això: per premiar o per castigar els partits", ha dit. Pel govern espanyol, les eleccions seran el plebiscit. A més, ha negat que suposi una "recentralització", com temen els grups nacionalistes, i ha acusat aquests partits de fer servir aquest argument sense "fonament". Tot i això, ha admès que "no es pot establir el dèficit de l'Estat sobre la base de disset parlaments".

Cargando
No hay anuncios

El Senat, amb els vots del PP i del PSOE, tornarà a tombar aquesta tarda les esmenes de la resta de grups i tirarà endavant la reforma. Necessita 157 vots dels 261 escons de la cambra alta. Els dos partits no tindran problema perquè sumen 227 diputats. A més, els senadors del PSC, agrupats a l'Entesa Catalana de Progrés, també estan a favor de la mesura.