Política 07/09/2011

El PSOE desafia els qui diuen #jovullvotar la reforma constitucional a guanyar el 20-N

El govern treu pit per la modificació de la carta magna espanyola, hores abans que el Senat l'aprovi aquesta tarda

Joan Rusiñol
1 min

MadridLluny de l'autocrítica per les formes de la reforma constitucional exprés que van fer PSOE i PP, el govern espanyol defensa la modificació. Ho ha fet aquest matí, en una entrevista a Onda Vasca, el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, hores després que milers de persones reclamessin un referèndum als carrers de les principals ciutats de l'Estat espanyol. A més, aquesta tarda el Senat ha de donar el vistiplau a la reforma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jáuregui ha desafiat els qui no estan d'acord amb la modificació –que a Twitter aposten pel #jovullvotar– a guanyar a les urnes el 20-N per tombar els canvis. "Els comicis són per a això: per premiar o per castigar els partits", ha dit. Pel govern espanyol, les eleccions seran el plebiscit. A més, ha negat que suposi una "recentralització", com temen els grups nacionalistes, i ha acusat aquests partits de fer servir aquest argument sense "fonament". Tot i això, ha admès que "no es pot establir el dèficit de l'Estat sobre la base de disset parlaments".

El Senat, amb els vots del PP i del PSOE, tornarà a tombar aquesta tarda les esmenes de la resta de grups i tirarà endavant la reforma. Necessita 157 vots dels 261 escons de la cambra alta. Els dos partits no tindran problema perquè sumen 227 diputats. A més, els senadors del PSC, agrupats a l'Entesa Catalana de Progrés, també estan a favor de la mesura.

stats