POLÍTICA
Política 02/06/2012

La família reial intenta refer la seva imatge a la desfilada del dia de les Forces Armades

Joan Carles de Borbó ha estat dret 50 minuts setmanes després de dues operacions de maluc. La reina i el príncep l'acompanyaven

Ara / Agències
1 min
Els militars espanyols han desfilat amb la vestimenta d'època per commemorar els 200 anys de la Constitució de Càdis

ValladolidEl rei d'Espanya ha aguantat dret a Valladolid els 50 minuts de desfilada militar del Dia de les Forces Armades, en la seva primera compareixença en públic fora de la Zarzuela després ser operat del maluc en dues ocasions el mes d'abril. Acompanyat per la reina i l'hereu, el rei ha contemplat com els militars desfilaven amb uniformes d'època amb motiu del bicentenari de la Constitució de Cadis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La desfilada s'ha fet al llarg d'uns cinc-cents metres, entre l'Acadèmia de Cavalleria i la Plaça Major de Valladolid, i hi han participat poques unitats de l'Exèrcit i de la Guàrdia Civil a peu i a cavall, però sense unitats motoritzades ni tancs o carros de combat, en un gest que pretenia simbolitzar l'austeritat. L'acte ha costat a l'erari 200.000 euros, davant l'1,3 milions que va costar el 2011. Els monarques han estat acompanyats pel president de la Junta de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, l'alcalde de Valladolid, Francisco Javier León de la Riva , i els ministres de Defensa, Pedro Morenés, i Interior, Jorge Fernández Díaz, a més dels comandaments militars espanyols.

L'aterratge de la bandera espanyola

Com és habitual el dia de les Forces Armades espanyoles, dos paracaigudes han aterrat a la plaça, un d'ells amb una gran bandera d'Espanya que han hissat per homenatjar els militars morts en acte de servei. Tampco hi han faltat les ostentoses exhibicions militars de la Patrulla Àguila, amb estela de bandera espanyola inclosa. Els monarques han ofert un còctel al Palau Reial de Valladolid. El rei Joan Carles emprendrà demà un viatge oficial a Brasil i Xile.

stats