Política 15/06/2018

Ricardo Costa assegura que el germà de l'exministre Mayor Oreja li va donar 150.000 euros per a la campanya de Rajoy

Afirma que dues empreses relacionades amb les obres de la Fórmula 1 van donar diners al partit

Ara
2 min
Ricardo Costa ja havia avançat que tenia pensat deixar el seu escó a les Corts Valencianes abans que acabés la legislatura.

BarcelonaL'ex secretari general del PP a la Comunitat Valenciana Ricardo Costa va assegurar dijous davant del titular del jutjat d'instrucció número 17 –que investiga una de les peces separades sobre suposades irregularitats en la Fórmula 1 mentre Francisco Camps era president de la Generalitat Valenciana– que dues empreses que van fer les obres de construcció en el circuit urbà en què es va celebrar el Gran Premi de la Fórmula 1 van donar diners al PP. Una d'elles és FCC, que dirigia el germà de l'exministre Jaime Mayor Oreja, segons la Cadena SER.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Costa va explicar que el 2008 va rebre de José Mayor Oreja 150.000 euros en bitllets de 500 euros per a la campanya electoral de Mariano Rajoy a la presidència del govern espanyol. L'ex secretari general del PP valencià va assegurar que el germà de l'exministre de l'Interior va "treure's de la jaqueta" els diners i els va donar al vicesecretari del partit, David Serra, condemnat en el cas Gürtel.

Segons han explicat fonts coneixedores de la declaració de Costa a l'agència Efe, les dues empreses que Costa va citar van ser FCC (Fomento de Construcciones y Contratas) i Hormigones Martínez, que en els anys 2007 i 2008 van fer obres al circuit urbà on s'havia de celebrar el Gran Premi de Fórmula 1. La declaració de Ricardo Costa va començar a les set de la tarda i va acabar més tard de dos quarts de 10 de la nit.

A la sortida, l'exdirigent popular va assegurar als periodistes que es va ratificar en la seva col·laboració amb la justícia i va contestar a totes les preguntes que li van formular durant la compareixença. Costa, però, es va negar a fer declaracions davant dels mitjans de comunicació "per respecte a la justícia, als jutges i a la fiscalia".

stats