Política29/05/2015

Sáenz de Santamaría demana als partits que "no excloguin" acords i governin "per a tots" els ciutadans

La vicepresidenta defensa de nou que governin les forces que han obtingut més vots a cada ajuntament

Acn

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat aquest divendres als partits que governin "per a tots" els ciutadans perquè independentment de les propostes amb què han arribat al poder han estat elegits per "solucionar els problemes" del conjunt dels ciutadans, "els hagin votat o no". Per aquest motiu, segons la vicepresidenta, a l'hora d'arribar a acords per formar govern han d'aplicar criteris de "no-exclusió ni separació" –en referència als cordons sanitaris per evitar que governi el PP– perquè "totes les opcions dins de la democràcia són legítimes i lícites i mereixen el mateix respecte".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la roda de premsa posterior al consell de ministres, Sáenz de Santamaría ha recordat que a l'hora de configurar els pactes amb un o altre partit del que es tracta és d'opcions elegides pels ciutadans, "i el seu vot val igual que el d'un altre i tenen dret a ser respectats".

Cargando
No hay anuncios

Segons la vicepresidenta, a l'hora de configurar aquests acords els partits haurien de tenir molt present quina ha estat l'opció més escollida pels ciutadans, en referència implícita a llocs com Madrid, on ha guanyat el PP però l'alcaldia podria anar a parar a la suma dels regidors de Podem i PSOE.

L'executiu espanyol no va voler tirar endavant en solitari la reforma de la llei electoral, que precisament hauria portat a forçar que només poguessin governar les opcions més votades als ajuntaments .

Cargando
No hay anuncios

La vicepresidenta també ha demanat a les formacions que actuïn amb "responsabilitat" i "treballin" per l'objectiu "clar" de l'Estat de fer realitat la recuperació i la creació de llocs de treball.

Un cop més, ha insistit també en la necessitat que els governs que es configurin dotin les administracions d'"estabilitat".