Política 29/05/2015

Sáenz de Santamaría demana als partits que "no excloguin" acords i governin "per a tots" els ciutadans

La vicepresidenta defensa de nou que governin les forces que han obtingut més vots a cada ajuntament

Acn
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat aquest divendres als partits que governin "per a tots" els ciutadans perquè independentment de les propostes amb què han arribat al poder han estat elegits per "solucionar els problemes" del conjunt dels ciutadans, "els hagin votat o no". Per aquest motiu, segons la vicepresidenta, a l'hora d'arribar a acords per formar govern han d'aplicar criteris de "no-exclusió ni separació" –en referència als cordons sanitaris per evitar que governi el PP– perquè "totes les opcions dins de la democràcia són legítimes i lícites i mereixen el mateix respecte".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la roda de premsa posterior al consell de ministres, Sáenz de Santamaría ha recordat que a l'hora de configurar els pactes amb un o altre partit del que es tracta és d'opcions elegides pels ciutadans, "i el seu vot val igual que el d'un altre i tenen dret a ser respectats".

Segons la vicepresidenta, a l'hora de configurar aquests acords els partits haurien de tenir molt present quina ha estat l'opció més escollida pels ciutadans, en referència implícita a llocs com Madrid, on ha guanyat el PP però l'alcaldia podria anar a parar a la suma dels regidors de Podem i PSOE.

L'executiu espanyol no va voler tirar endavant en solitari la reforma de la llei electoral, que precisament hauria portat a forçar que només poguessin governar les opcions més votades als ajuntaments .

La vicepresidenta també ha demanat a les formacions que actuïn amb "responsabilitat" i "treballin" per l'objectiu "clar" de l'Estat de fer realitat la recuperació i la creació de llocs de treball.

Un cop més, ha insistit també en la necessitat que els governs que es configurin dotin les administracions d'"estabilitat".

stats