Política21/08/2017

Sáenz de Santamaría es reuneix amb els cònsols dels països amb víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

També hi és present la secretària general d'Exteriors, Maria Badia, i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello

Núria Orriols

BarcelonaLa vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha reunit aquesta tarda amb 30 cònsols dels països afectats pels atemptats de la Rambla de Barcelona i de Cambrils de dijous a la Delegació del govern espanyol. En els atacs hi va haver víctimes de fins a 35 nacionalitats diferents. La trobada s'ha iniciat poc després de les 16.30 h i s'ha acabat quaranta minuts després. En representació de la Generalitat hi ha assistit la secretària general de Relacions Exteriors i de la Unió Europea, Maria Badia, i el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, en representació de l'Ajuntament de la capital catalana. També hi era present el ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la trobada a la Delegació del govern espanyol hi han assistit els cònsols dels països d'origen de les víctimes mortals de l'atemptat i també dels ferits que encara són a l'hospital: França, el Canadà, Alemanya, els Països Baixos, el Regne Unit, Austràlia, Bèlgica, el Marroc, Romania, Irlanda, Grècia, Cuba, Macedònia, Itàlia, el Pakistan, l'Argentina, l'Equador, Veneçuela, les Filipines, Turquia, els Estats Units i Portugal.

Cargando
No hay anuncios

També hi han assistit els cònsols generals dels ferits ja donats d'alta: Hongria, el Perú, Colòmbia, la Xina, Algèria, República Dominicana, Hondures i Àustria.

La reunió s'ha iniciat al mateix temps que transcendia que els Mossos d'Esquadra havien engegat una operació a Subirats (Alt Penedès) relacionada amb els atemptats de Cambrils i Barcelona. Tanmateix, al acabar la trobada, la vicepresidenta espanyola no ha volgut fer declaracions.