Política27/07/2011

Salgado, inflexible a l'hora d'ajornar els pagaments autonòmics

La vicepresidenta espanyola avisa les comunitats autònomes que hauran de retornar els diners a l'Estat quan marca la llei

Joan Rusiñol

MadridEl govern espanyol vol cobrar quan toca. Les comunitats autònomes han de retornar els diners que l'Estat els va donar de més l'any 2008 i l'any 2009 perquè va fer una previsió massa optimista de l'evolució de l'economia. Ara es nega a ajornar aquest pagament tal com reclamen les comunitats governades pel PP i Catalunya. En total, són més de 24.000 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la sortida del Congrés, Salgado ha explicat que la liquidació del 2010, que es farà l'any que ve, serà positiva per a les comunitats autònomes i que, per tant, una cosa ja compensarà l'altra. Per ella, això justifica que ara no s'endarrereixi cap pagament perquè, en tot cas, l'Estat també hauria d'ajornar l'abonament a les comunitats per haver pagat de menys l'any passat.

Cargando
No hay anuncios

La responsable d'Economia espera, malgrat tot, poder "compartir propostes" al Consell de Política Fiscal i Financera que es fa aquesta tarda a Madrid.