El camí dels indults

Sánchez defensarà els indults dilluns des de Barcelona en un acte al Liceu

També visitarà demà la capital catalana per tancar les jornades del Cercle d'Economia

MadridDe la mateixa manera que Felip VI, Pedro Sánchez incrementa la seva agenda catalana a les portes de la concessió dels indults. A més de visitar demà divendres Barcelona per clausurar les jornades del Cercle d'Economia a l'hotel W, té previst el pròxim dilluns pronunciar una conferència al Liceu davant de 300 persones per defensar la mesura de gràcia, segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar l'ARA. Fonts del govern espanyol asseguren que serà un acte "important" que "tindrà molt a veure amb l'agenda del retrobament" amb Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte arribarà després de gairebé un mes d'intensa "pedagogia" des de la Moncloa per donar a entendre que l'indult als líders independentistes és necessari. Sánchez has aconseguit anar posant les peces a lloc a poc a poc: primer dins del PSOE després de rebre l'aval de la majoria de la investidura, després amb el fracàs de la manifestació de Colón i aquest dijous amb el suport de l'empresariat i els bisbes catalans a la mesura.

Cargando
No hay anuncios

Un mes fent "pedagogia"

El govern espanyol ha passat així d'amagar-se, d'haver-se d'explicar a la defensiva, a trobar-se amb un cap de l'oposició com Pablo Casado en franca minoria en unes jornades amb la plana major del món econòmic. Fins i tot el líder de la CEOE, Antonio Garamendi, ha beneït la decisió de la Moncloa. Per això Sánchez està disposat ara a treure pit de la decisió.

Cargando
No hay anuncios

Primer, no de forma casual -amb la mirada posada en la justícia europea i el descrèdit del poder judicial espanyol a la UE-, va anunciar la intenció d'indultar des de Brussel·les a finals de maig i ell va capitalitzar totes les possibles crítiques. Després va defensar-lo al Congrés, i ara ho farà des de Barcelona a l'espera que el consell de ministres decideixi previsiblement el 22 de juny, tot i que també podria allargar-se al 29 de juny, un cop Sánchez hagi tornat del Consell Europeu del 24 i 25 de juny.

Igualment, el president espanyol tornarà a donar explicacions a l'oposició en un ple extraordinari al Congrés previst per a la primera setmana de juliol. Sigui com sigui, el consell de ministres decidirà sobre els indults abans de la reunió entre Sánchez i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la Moncloa.