Sánchez defensarà els indults dilluns des de Barcelona en un acte al Liceu

També visitarà demà la capital catalana per tancar les jornades del Cercle d'Economia

2 min
Pedro Sánchez i Pere Aragonès aquest dilluns a Barcelona

MadridDe la mateixa manera que Felip VI, Pedro Sánchez incrementa la seva agenda catalana a les portes de la concessió dels indults. A més de visitar demà divendres Barcelona per clausurar les jornades del Cercle d'Economia a l'hotel W, té previst el pròxim dilluns pronunciar una conferència al Liceu davant de 300 persones per defensar la mesura de gràcia, segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar l'ARA. Fonts del govern espanyol asseguren que serà un acte "important" que "tindrà molt a veure amb l'agenda del retrobament" amb Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte arribarà després de gairebé un mes d'intensa "pedagogia" des de la Moncloa per donar a entendre que l'indult als líders independentistes és necessari. Sánchez has aconseguit anar posant les peces a lloc a poc a poc: primer dins del PSOE després de rebre l'aval de la majoria de la investidura, després amb el fracàs de la manifestació de Colón i aquest dijous amb el suport de l'empresariat i els bisbes catalans a la mesura.

Un mes fent "pedagogia"

El govern espanyol ha passat així d'amagar-se, d'haver-se d'explicar a la defensiva, a trobar-se amb un cap de l'oposició com Pablo Casado en franca minoria en unes jornades amb la plana major del món econòmic. Fins i tot el líder de la CEOE, Antonio Garamendi, ha beneït la decisió de la Moncloa. Per això Sánchez està disposat ara a treure pit de la decisió.

Primer, no de forma casual -amb la mirada posada en la justícia europea i el descrèdit del poder judicial espanyol a la UE-, va anunciar la intenció d'indultar des de Brussel·les a finals de maig i ell va capitalitzar totes les possibles crítiques. Després va defensar-lo al Congrés, i ara ho farà des de Barcelona a l'espera que el consell de ministres decideixi previsiblement el 22 de juny, tot i que també podria allargar-se al 29 de juny, un cop Sánchez hagi tornat del Consell Europeu del 24 i 25 de juny.

Igualment, el president espanyol tornarà a donar explicacions a l'oposició en un ple extraordinari al Congrés previst per a la primera setmana de juliol. Sigui com sigui, el consell de ministres decidirà sobre els indults abans de la reunió entre Sánchez i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la Moncloa.

stats