Política 23/03/2014

Solidaritat declina participar de les eleccions europees

EH Bildu i el BNG ja havien fet la seva coalició sense comptar-hi després del no d'ERC a formar-ne part i de la negativa de la CUP a presentar-se

Ara
1 min
Alfons López Tena i Uriel Bertran

BarcelonaEls militants de Solidaritat Catalana per la Independència han decidit en una consulta interna no concórrer ni fer campanya per les eleccions europees del 25 de maig. Així ho han decidir amb el seu vot 721 militants, un 83,78% dels quals han optat per no concórrer a les eleccions europees.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

SI, que a les darreres eleccions al Parlament va perdre la representació, pretenia una llista unitària independentista a nivell català però considera que "els egoismes" l'han frustrat. Un cop constatat que no prosperaria van optar, han explicat en un comunitat, per "bastir una candidatura independentista amb organitzacions de fora dels Països Catalans" per defensar la consulta sí o sí i una eventual declaració unilateral d'independència. La formació que lideren Uriel Bertran i Alfons López Tena explica, però, que EH Bildu i BNG han optat per una llista "que prioritzarà Euskal Herria i Galícia".

EH Bildu i els partits que en formen part tenen a Catalunya relacions amb ERC, la CUP i SI. Primer van intentar presentar-se amb ERC. Els republicans van avançar molt en les negociacions amb ells però finalment van desestimar-ho per prioritzar una llista catalana que li permetés incorporar sectors descontents del PSC. Després la formació abertzale va oferir una coalició al BNG i la CUP, però la decisió dels cupaires de no presentar-se a principis de març ho va frustrar. SI s'ha sentit menystinguda pels seus referents bascos, que no li han ofert un paper rellevant en la coalició amb els gallecs.

stats