Política 06/11/2014

Societat Civil Catalana denuncia davant la Fiscalia l'ús "il·legítim" de dades personals per al 9-N

L'entitat espanyolista es queixa que s'han extret dades de l'Idescat per fer la tramesa de fulls informatius sobre el procés participatiu

Ara/acn
1 min
Àlex Ramos, Josep Ramon Bosch, José Domingo i Rafael Arenas, amb el cartell dels actes de Societat Civil Catalana pel 12-O. R. GARRIDO / ACN

BarcelonaSocietat Civil Catalana ha presentat aquest dijous a la Fiscalia Superior de Catalunya una denúncia contra el Govern per la "utilització de dades dels ciutadans" que provindrien de l'Idescat i que haurien servit perquè la Generalitat enviés publicitat i informació sobre el 9-N a les llars dels catalans. Segons Rafael Arenas, vocal de l'entitat, el Govern ha estat creant "una base de dades il·legal" que, segons ells, "no s'ajusta a dret", i per això demanen a la Fiscalia que "actuï i investigui".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Societat Civil Catalana assegura en el seu escrit que el Govern podria estar incorrent en un "delicte de revelació de secrets" i Arenas afirma que s'enfronten a penes que van "des de multes fins a presó i inhabilitació".

A finals de setembre, Societat Civil Catalana ja va acudir a la Fiscalia perquè investigués la cessió de les dades de l'Idescat per confeccionar el que havia de ser el cens de la consulta inicialment prevista per al 9-N.

stats