Política04/04/2015

Societat Civil Catalana creu que la plataforma inspirada per Duran és "la gran aposta de futur"

Josep Ramon Bosch creu que Construïm s'acabarà convertint en un partit polític i permetrà aixoplugar molts votants de CiU no independentistes

Efe

BarcelonaJosep Ramon Bosch, president de l'entitat espanyolista Societat Civil Catalana, ha assegurat que Construïm, la plataforma inspirada per Josep Antoni Duran i Lleida, "és la gran aposta de futur". Bosch, en declaracions a la Cope, ha afirmat que "molts votants de CiU que no són independentistes, però sí nacionalistes, no trobaran un altre partit al qual votar" i ha expressat la seva convicció que aquesta plataforma acabarà convertint-se en un partit polític.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo crec que sí que tirarà endavant i esclar que serà una aposta política, encara que caldrà esperar al juny, quan Unió decideixi què vol ser, si carn o peix". Per a Bosch, Construïm i Podem podran canviar la balança de forma "radical" a Catalunya i ha informat que Societat Civil Catalana s'ha entrevistat amb Podem, ja que "es pot convertir en una força important a Catalunya i a Espanya".

Cargando
No hay anuncios

El president de Societat Civil ha manifestat que hi ha dades que apunten un transvasament de vots de Convergència Democràtica a Ciutadans "no en cistells, sinó en camions". Sobre el full de ruta independentista, ha dit que "a Brussel·les tothom té clar que la independència és impossible i inviable" i que els mateixos independentistes són conscients d'aquest fet.

Bosch ha recordat que "el problema de Catalunya no són els diners o les competències, és un problema de sentiments". Per aquesta raó, ha demanat no deixar la llengua catalana en mans dels independentistes i que el català sigui present a Espanya". Societat Civil Catalana celebrarà el 23 d'abril el seu primer aniversari amb un acte festiu a Barcelona.