Política 04/04/2015

Societat Civil Catalana creu que la plataforma inspirada per Duran és "la gran aposta de futur"

Josep Ramon Bosch creu que Construïm s'acabarà convertint en un partit polític i permetrà aixoplugar molts votants de CiU no independentistes

Efe
1 min
El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch

BarcelonaJosep Ramon Bosch, president de l'entitat espanyolista Societat Civil Catalana, ha assegurat que Construïm, la plataforma inspirada per Josep Antoni Duran i Lleida, "és la gran aposta de futur". Bosch, en declaracions a la Cope, ha afirmat que "molts votants de CiU que no són independentistes, però sí nacionalistes, no trobaran un altre partit al qual votar" i ha expressat la seva convicció que aquesta plataforma acabarà convertint-se en un partit polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo crec que sí que tirarà endavant i esclar que serà una aposta política, encara que caldrà esperar al juny, quan Unió decideixi què vol ser, si carn o peix". Per a Bosch, Construïm i Podem podran canviar la balança de forma "radical" a Catalunya i ha informat que Societat Civil Catalana s'ha entrevistat amb Podem, ja que "es pot convertir en una força important a Catalunya i a Espanya".

El president de Societat Civil ha manifestat que hi ha dades que apunten un transvasament de vots de Convergència Democràtica a Ciutadans "no en cistells, sinó en camions". Sobre el full de ruta independentista, ha dit que "a Brussel·les tothom té clar que la independència és impossible i inviable" i que els mateixos independentistes són conscients d'aquest fet.

Bosch ha recordat que "el problema de Catalunya no són els diners o les competències, és un problema de sentiments". Per aquesta raó, ha demanat no deixar la llengua catalana en mans dels independentistes i que el català sigui present a Espanya". Societat Civil Catalana celebrarà el 23 d'abril el seu primer aniversari amb un acte festiu a Barcelona.

stats