Política 02/07/2015

Reyes (Súmate) avala una llista unitària sense polítics i demana als polítics que facin un pas al costat

L'entitat creu que és l'única manera de convertir el 27-S en un veritable plebiscit. Si no prosperés aquesta possibilitat, però, avancen que s'integrarien en l'Aliança per la República Catalana que promouria ERC

Anc
1 min
El president de Súmate, Eduardo Reyes, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl president de 'Súmate', Eduardo Reyes, ha decidit fer-se seva la proposta d'una llista única de la societat civil sense polítics que va llançar aquest dimecres el president d'ERC, Oriol Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Reyes treballarà a partir d'ara en aquesta direcció, segons han explicat fonts properes a l'ACN, que considera la única que pot convertir el 27-S en veritablement plebiscitari. En cas que finalment no s'arribés a un acord per impulsar una candidatura d'aquest estil, Reyes s'integraria en la candidatura electoral d'ERC.

De fet, la proximitat a ERC ha provocat tensions a l'interior de Súmate. Aquest va ser el tema central de la darrera reunió de la Junta que, de moment, ha decidit mantenir-lo de president.

Debat intern a Súmate

La direcció de l'entitat va debatre sobre la possibilitat de rellevar Reyes, per la seva predisposició a anar a les llistes dels republicans —en cas que no prosperés la llista civil. Per a alguns membres de la Junta, aquest fet podria qüestionar el caràcter transversal de l'entitat. De moment, però, no s'ha pres una decisió al respecte.

stats