Política 19/10/2012

La televisió pública d'Alemanya grava un reportatge a la Garriga sobre el moviment independentista

El corresponsal a l'Estat explica que els alemanys veuen "amb por" la creació d'un nou país

Acn
2 min

La GarrigaLa televisió pública d'Alemanya ARD, d'àmbit estatal, està elaborant un reportatge a la Garriga (Vallès Oriental) sobre el moviment independentista català. Un equip de quatre persones està passant uns dies al municipi per seguir l'actualitat i fer entrevistes a l'alcaldessa, partits polítics i empresaris. L'objectiu és fer entendre la situació actual de Catalunya amb els testimonis d'un poble petit. ARD és la principal cadena de televisió a Alemanya. Equival a la BBC o TVE, indica Schaaf.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El reportatge s'emetrà el dissabte 27 d'octubre a les 16.30 h dins del programa 'Europamagazin'. Es podrà veure i recuperar a través del lloc web de la cadena. Stefan Schaaf ha explicat que es va triar la Garriga "perquè és un exemple de municipi que vol ser independent". La Garriga és un dels pobles adherits a l'Associació de Municipis per a la Independència, i el passat 26 de setembre es va declarar "territori lliure" en sessió plenària.

La televisió també va prendre la decisió arran de l'acte organitzat aquest diumenge per l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), que va consistir a cobrir l'Ajuntament amb l'estelada més grossa del món. "És una imatge impressionant per a un reportatge televisiu", subratlla el corresponsal germànic. "És la imatge amb què comença el reportatge", avança Schaaf.

Amb por

Stefan Shaaf viu a Madrid des de fa sis mesos. És el corresponsal a l'estat espanyol, Portugal i el Marroc. Ha explicat que la majoria dels alemanys veuen "amb por" la independència de Catalunya i la creació d'un nou estat a Europa. Explica que Alemanya creu que "Europa ja viu moments molt complicats" i afegeix que "Brusel·les ja no vol més països a la Unió Europea".

En aquest sentit, ha indicat que des del seu país es pregunten "si ara tindrem més problemes amb Espanya" i què passaria amb una Catalunya fora de la Unió Europea.

stats