Política 09/05/2014

Urtasun als treballadors d'Alstom: "Serem la veu que us defensarà a Europa"

ICV-EUiA demana al Govern que treballi per la viabilitat de la planta de Santa Perpètua i reclama un pla europeu d'inversions per crear ocupació de qualitat i promoure política industrial activa i més sostenible

Marc Toro
2 min
Ernest Urtasun (ICV-EUiA) s'ha reunit aquest divendres amb els treballadors d'Alstom de la planta de Santa Perpètua / ARA

Sta. Perpètua de MogodaEl candidat d'ICV-EUiA a les eleccions europees, Ernest Urtasun, s'ha reunit aquest divendres amb els treballadors de d'Alstom, una setmana després que el jutjat número tres de Sabadell hagi anul·lat l'ERO que l'empresa havia imposat a 150 treballadors de la planta de Santa Perpètua. "Serem la veu que us defensarà a Europa", ha dit als treballadors abans de reunir-se amb el comitè d'empresa per conèixer la seva situació actual. El candidat ha demanat al Govern que, davant l'amenaça d'un altre ERO i les negociacions per a la venda de la multinacional francesa, "garanteixi la viabilitat de la planta"perquè -ha assegurat- és "molt productiva" i un "actiu econòmic del país". "Us defensarem amb les ungles i amb les dents", ha acabat dient als treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Urtasun, que ha lamentat que l'empresa no l'hagi deixat accedir dins el recinte, ha reclamat un pla europeu d'inversions amb l'objectiu de crear llocs de feina de qualitat. En aquest sentit, ha donat suport al pla de la Confederació Europea de Sindicats, que preveu un paquet d'inversions addicionals equivalent al 2% del PIB del conjunt de la UE durant 10 anys. Segons el candidat, aquest pla ha de promoure una "política industrial activa" més sostenible i vinculada a l'economia verda, així com contribuir a la generació i redistribució de la riquesa. També ha demanat que les inversions es facin els sectors més productius.

El cap de llista d'ICV ha recordat que aquest 25-M també hi ha en joc el model econòmic català i europeu, i ha carregat contra el model "low-cost" de CiU i PP basat -ha dit- en el "turisme de masses". Així, ha recordat que el model econòmic i industrial del país està molt lligat als drets dels treballadors, i ha carregat contra la reforma laboral del govern espanyol, causa -ha assegurat- de les "nefastes dades d'atur" que tenim actualment.

stats