Política 08/09/2015

Celia Villalobos demana als andalusos que viuen a Catalunya votar contra Mas

Assegura que del que votin "dependrà molt què passarà amb Espanya i amb Catalunya"

Europa Press
1 min
La vicepresidenta del Congrés, Celia Villalobos

MadridLa vicepresidenta primera del Congrés, Celia Villalobos, ha demanat als andalusos empadronats a Catalunya que a les eleccions catalanes del 27 de setembre "prenguin posició" i vagin a votar per dir-li al president de la Generalitat, Artur Mas, que ell "no és Catalunya ".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Antena 3 recollides per Europa Press, ha criticat que s'ha generat "tensió" a Catalunya, i ha fet una crida als andalusos que durant en franquisme es van traslladar a aquesta Comunitat Autònoma a treballar i que poden votar en els comicis catalans que hi participin.

"D'ells dependrà molt què passarà amb Espanya i amb Catalunya", ha subratllat, insistint en la necessitat que els andalusos defensin els seus interessos i sentiments.

Villalobos va dir dilluns esperar que els andalusos que "van haver de sortir d'Andalusia per culpa d'un nazi, d'un feixista, que va ser Franco", no necessiten ara "un passaport" per tornar a visitar les tombes dels seus familiars.

Preguntada sobre aquestes paraules, la popular ha assegurat que el seu objectiu era "cridar l'atenció sobre una realitat" i explicar "què té de dolent" una hipotètica independència enfront dels "enganys" del Govern.

Villalobos ha defensat la gestió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, davant del procés sobiranista, i ha recalcat la culpabilitat de Mas que, al seu parer, el que pretén és crear "fronteres en un món on ja no hi ha".

A més, ha qüestionat la credibilitat del president de la Generalitat: "Com li va a exigir als catalans que paguin els impostos, multes de trànsit i IBI dels ajuntaments si ell s'està saltant la llei a la torera?"

stats