Política19/06/2019

Zapatero assegura que Rivera és "bastant de dretes" i demana a l'independentisme "que torni del seu viatge cap enlloc"

Assegura que el diàleg amb Catalunya "s'ha de produir" i defensa que el PSOE el faciliti

G.a.

MADRIDL'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha criticat avui l'"exageració" de partits com Ciutadans i també dels independentistes i els ha demanat a tots dos que adoptin posicions constructives i facilitin la investidura de Pedro Sánchez. "L'exageració, en política, porta a la depressió", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el líder de Cs, Albert Rivera, ha afirmat que "és bastant de dretes" i ho ha exemplificat amb la seva aproximació a Vox simultània a l'allunyament del PSOE. "Sempre que un abraça polítiques de responsabilitat, d'estat, li va bé per fer política a llarg termini, però no sempre els polítics són de llarg termini", ha dit apuntant a Rivera.

Cargando
No hay anuncios

"Ha exagerat tant en la crítica a Pedro Sánchez i al PSOE per deixar-lo fora del compromís constitucional, que ara té accés difícil a una posició sensata, que és on estaria qualsevol centrista liberal a Europa", ha assegurat Zapatero a Santander, durant una jornada de cursos i conferències.

Després de criticar les postures de més confrontació amb l'independentisme recordant que PP i Cs "s'han diluït a Catalunya i el País Basc", ha cridat les forces independentistes a "contribuir al diàleg que s'ha de produir" i a "tornar del seu viatge cap enlloc, que saben que han fet i que ha sigut un error", perquè "és el que més convé a Catalunya". "El diàleg amb Catalunya, per Catalunya i a Catalunya s'ha de produir i només és qüestió de temps, així que millor com més aviat millor", ha dit Zapatero, que creu que el PSOE és el partit més ben posicionat per facilitar aquest diàleg.