Ara Premium 24/07/2014

Robert Downey Jr es manté com l’actor més ben pagat

Albert Castellví Roca
2 min
Robert Downey Jr es manté com l’actor més ben pagat

BarcelonaL’actor que més diners va ingressar entre el juny del 2013 i el juny del 2014 és Robert Downey Jr (01). Segons la revista Forbes, el protagonista de la saga cinematogràfica Iron Man va guanyar durant aquest període 75 milions de dòlars (més de 55 milions d’euros), exactament la mateixa quantitat que l’any anterior, quan va encapçalar per primera vegada aquesta llista, basada en una estimació de tots els diners que ha guanyat l’actor per conceptes relacionats amb la seva feina artística. Forbes precisa que la major part dels ingressos de Downey durant el període analitzat provenen de l’èxit de la tercera entrega d’ Iron Man, estrenada la primavera de l’any passat i que es va convertir en la pel·lícula més taquillera del 2013.

El segon lloc de la llista -que es fixa només en la categoria masculina, tot i que la revista preveu publicar durant els pròxims dies la de les actrius més ben pagades- l’ocupa Dwayne Johnson (02), conegut com a The Rock, que, amb 52 milions de dòlars (uns 38,5 milions d’euros) ingressats principalment gràcies al seu paper d’Hèrcules al film sobre l’heroi que s’estrenarà aquest estiu, puja de la cinquena posició de l’any passat a la segona. En canvi, Channing Tatum, que ocupava aquest lloc el 2013, ha quedat ara fora del top ten.

Completa el podi, amb 46 milions de dòlars (34 milions d’euros), Bradley Cooper (03), protagonista de l’exitosa saga Ressaca a Las Vegas i de La gran estafa americana. Cooper entra per primera vegada a la llista Forbes dels actors més ben pagats, en detriment de Hugh Jackman, que fa un any era tercer i ara ni tan sols apareix al rànquing.

En la quarta posició hi ha Leonardo DiCaprio, que guanya dues posicions gràcies als 39 milions de dòlars (gairebé 29 milions d’euros) que va ingressar per convertir-se en El llop de Wall Steet. Chris Hemsworth ha entrat al rànquing en la cinquena posició amb 37 milions de dòlars, seguit de Liam Neeson, que puja del desè al sisè lloc amb 36 milions ingressats. A continuació apareixen Ben Affleck i Christian Bale, amb 35 milions cadascun, i Will Smith i Mark Wahlberg, amb 32 milions. Dels quatre últims, Wahlberg és l’únic que ja era a la llista de l’any passat, tot i que llavors era quart i ara se situa desè.

stats