Diumenge Ara Tu 19/08/2012

Un demòcrata d'esquerres

M.y.
1 min

A Gene Kelly li agradava autodefinir-se com "un bon demòcrata d'esquerres", en referència a la seva simpatia pel Partit Demòcrata nord-americà. Una convicció política que li va provocar més d'un maldecap durant el seu període de més prominència, que va coincidir amb l'ascens del maccarthisme. El 1947 va formar part, al costat de Humphrey Bogart, Henry Fonda i Frank Sinatra, del Comitè per la Primera Esmena: una delegació de figures de Hollywood que va viatjar a Washington per protestar durant les primeres vistes del Comitè de la Cambra d'Activitats Antiamericanes.

D'altra banda, la primera dona de Kelly, Betsy Blair, va ser acusada de simpatitzar amb el Partit Comunista i quan la Metro Goldwyn Mayer, que li havia ofert un paper a Marty (1955), va plantejar de substituir-la a causa de les pressions de l'American Legion, Kelly va amenaçar de no participar a It's always fair weather (1955), el tercer film que va codirigir amb Stanley Donen. Blair va acabar sent nominada a l'Oscar pel seu paper a Marty .

Per acabar de completar el mapa ideològic del personatge, val la pena assenyalar que Kelly va ser criat en la religió catòlica. Tanmateix, l'actor va tallar tots els llaços amb el catolicisme el setembre del 1939, quan es va assabentar de la complicitat de l'Església amb la lluita de Franco contra la República espanyola.

stats