La méteo

La méteo: la refrescada i el temps mogut aniran a més

Les temperatures baixaran encara més amb alguns ruixats i ventades segons la zona del país on ens trobem

2 min

BarcelonaJa tenim aquí el canvi de temps. Aquest dilluns ja van baixar les temperatures i van caure els primers xàfecs (trobareu les dades al final d’aquesta notícia), i de cara a aquest dimarts la refrescada serà més contundent i general. Les temperatures poden arribar a baixar més de deu o quinze graus al Pirineu en comparació al cap de setmana. Tot plegat amb un temps més mogut amb una mica de tot. D'aquesta manera, deixarem enrere definitivament la històrica calorada dels últims dies.

Dimarts: clara refrescada

A primeres hores ja notarem un descens dels termòmetres, sobretot al Pirineu. Però serà especialment al centre del dia quan notarem una clara refrescada a tot arreu. Les temperatures màximes baixaran entre tres i vuit graus a gran part del país en comparació a les de dilluns. Però al Pirineu la diferència amb els valors del cap de setmana pot arribar a ser de més de deu o quinze graus menys. Tindrem molts valors màxims de quinze a vint graus, més alts al sud i Ponent i més baixos al Pirineu.

Una clara refrescada que anirà acompanyada d’un cel mig ennuvolat amb risc d’alguna gotellada o ruixat feble a les comarques de Barcelona i de Girona, sobretot al litoral i al prelitoral. També s’espera precipitació feble a la cara nord del Pirineu amb una cota de neu que pot baixar dels 1800 als 1200 metres. Farà més sol com més al sud i a Ponent, però amb ventada forta de mestral i tramuntana al sud del país, a la Costa Brava i als cims del Pirineu.

Dimecres: encara més fresca

Les temperatures encara baixaran una mica més dimecres i es consolidarà la refrescada. També anirà a més la inestabilitat. S’espera una nova jornada de cel mig ennuvolat a les comarques de Barcelona i de Girona amb un augment dels ruixats dispersos. Dia més mogut en aquestes zones i potser en alguns punts del Pirineu, sobretot a la cara nord. Sol a la resta i ventades als extrems.  

Dies vinents: sense calorades ni pluges

Dijous sembla que tindrem xàfecs a molts punts de les comarques del Pirineu, del Prepirineu, de Barcelona i de Girona. Malgrat això, la resta de la setmana esperem ben poca aigua i no es veuen pluges a la vista. Tot i que la temperatura remuntarà una mica, l’ambient es mantindrà normal per a l’època sense noves calorades a mitjà termini.

Balanç del dilluns

Les temperatures ja van baixar aquest dilluns entre dos o cinc graus en molts casos, però més de cinc o deu graus al Pirineu. Malgrat el descens, els termòmetres encara van ser massa elevats per a l’època amb moltes màximes de 22 a 27 °C, més altes al sud. Aquest primer canvi de temps també va deixar xàfecs i tronades molt irregulars a punts del Pirineu i del Prepirineu. Quantitats poc remarcables en conjunt, però destaquen els 9 l/m² caiguts a Malniu (2.230 m), a la Cerdanya.

stats