La méteo

La méteo: cap de setmana pre-estiuenc a l'espera de nous xàfecs i més fresca

L'ambient serà massa càlid per a l'època amb força calma en conjunt, però la setmana que ve arribarà un nou canvi de temps

3 min

BarcelonaLa calor i la calma s’han mantingut aquestes últimes hores i s’han tornat a fregar els 30 °C a les zones més càlides del país (trobareu totes les dades al final d’aquesta informació). Un ambient càlid i una bonança sense pluges que es mantindrà de cara a divendres i el cap de setmana, tot i que a partir de dissabte reapareixeran alguns ruixats al Pirineu. No obstant això, en l’inici de la setmana vinent arribarà un nou canvi de temps amb xàfecs en diversos punts i una clara refrescada que posarà fi a l’estabilitat i a la bonança d’aquests dies.

Divendres: sense canvis

Repetirem el mateix patró de temps que dijous amb sol radiant arreu i ambient càlid al centre del dia. De fet, les temperatures pujaran encara més, tant de dia com de nit. Les màximes s’incrementaran sobretot al nord-est i al Pirineu, mentre que al sud potser es recularà algun grau. Molts valors es mouran entre els 23 °C i els 28 °C, tot i que a Ponent i a l’interior de l’Ebre es poden fregar o assolir localment els 30 °C. Hi haurà un marcat contrast tèrmic entre el dia i la nit.

Tot plegat amb un temps molt tranquil i esplèndid per aprofitar. Tan sols hi haurà algunes boires matinals en fondalades interiors, sense descartar-ne alguna de local a la costa. A la tarda creixeran nuvolades en punts de muntanya del nord del país sense més conseqüències.

Cap de setmana: petits canvis

La calma es mantindrà en conjunt, però tindrem alguns matisos. Arribaran algunes bandes de núvols alts i prims, sobretot diumenge, però seran totalment inofensius i no impediran gaudir del sol i de la bonança. En canvi, les nuvolades de tarda creixeran amb més ganes al Pirineu i deixaran alguns xàfecs dispersos. Uns ruixats que dissabte quedaran més localitzats al Pirineu de Lleida, però que diumenge es poden estendre a més zones de la serralada.

Pel que fa a les temperatures, es mantindran semblants o pujaran una mica més, fins a tocar sostre. A Ponent i a l’interior de l’Ebre se seguirà vorejant els 30 °C, mentre que en gran part del país les màximes tornaran a moure’s entre els 23 °C i els 28 °C. En canvi, en punts de la costa i del Pirineu quedaran una mica més baixes. Ambient càlid que se situarà per sobre de la mitjana normal per a l’època.

Setmana que ve: ruixats i refrescada

Les últimes actualitzacions dels models meteorològics mantenen que la setmana vinent la començarem amb un nou canvi de temps. Dilluns encara cauran pocs ruixats i farà calor, però a partir de dimarts els xàfecs i les tronades guanyaran terreny en moltes comarques i refrescarà clarament. Les temperatures màximes poden arribar a baixar entre 3 i 7 graus. I sembla que no seria l’únic canvi de temps de la setmana.

Balanç de dijous

Les temperatures han tornat a pujar amb ganes aquest dijous i s’han fregat de nou els 30 °C en punts de Ponent i de l’interior del sud del país. Destaquen els 29,2 °C de màxima a Vinebre (Ribera d’Ebre) o els 28,7 °C de Seròs (Segrià). Molts valors s’han mogut entre els 26 °C i els 29 °C en aquestes zones, mentre que en gran part del país les màximes s’han mogut entre els 20 °C i els 25 °C. Uns termòmetres càlids per sobre de la mitjana per a l’època, però sense extrems. 

stats