previsions 06/10/2021

La méteo: el cap de setmana reapareixeran alguns ruixats sobtats

Demà al matí farà més fred però al migdia la temperatura repuntarà un altre cop

3 min

BarcelonaEl vent de nord i de mestral ha fet pujar la temperatura en punts de l'Empordà i en algunes comarques del sud, però aquest migdia en general ha fet més fred que ahir. D'entre les màximes més altes destaquen els 25,4 graus d'Alcanar, els 25,3 de Tarragona, els 25,2 de Tortosa i els 24 de la Bisbal d'Empordà. En punts del Barcelonès o del Maresme aquesta tarda la temperatura era 4 o 5 graus més baixa que ahir. La mitjana de les màximes s'ha situat en 19,2 graus, un parell de graus per sota del que tocaria per a l'època si s'agafen com a referència els últims dotze anys.

L'augment dels núvols i el vent de ponent d'ahir han fet que la nit no fos ni de bon tros tan freda com les dues anteriors. En general el dia ha començat amb entre 3 i 6 graus més que ahir. La mitjana de les mínimes per al conjunt de Catalunya ha pujat 4,5 graus. Cal tenir en compte, però, que avui no es repetirà un migdia tan suau com el d'ahir. Les màximes seran més baixes, i en alguns punts de la costa aquest descens serà contundent, de fins a 4 o 5 graus. Avui els ruixats han afectat sobretot les Balears, destaquen els 11 l/m² de Sa Pobla, els 9 de Ciutadella o els 6 de Pollença.

De nit el temps encara serà un mica insegur en punts de la Selva, el Maresme, el Barcelonès o el Vallès, però en general demà farà sol. Demà a primera hora caldrà abrigar-se més, però en canvi el migdia tornarà a ser més càlid que avui. Durant la segona part de la setmana no hi haurà canvis bruscos de masses d'aire. La sensació de tardor continuarà, probablement amb migdies una mica més freds, però en canvi amb temperatures nocturnes no tan baixes com les de principi de setmana. Octubre real, tardor bastant normal.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de demà.

Pel que fa a l'estat del cel divendres predominarà el sol, encara que hi pugui haver intervals de núvols en comarques centrals. De cara al pont no hi ha indicis de complicacions importants en el temps, però sí que ens podríem trobar amb un panorama de cel més variable o fins i tot de ruixats puntuals. Els núvols augmentaran sobretot en comarques de la costa i del prelitoral, i més a les comarques centrals i del sud que a les del nord. És possible que entre dissabte a la tarda i diumenge s'escapin alguns ruixats puntuals a prop de mar, però res fa pensar en precipitacions destacables ni gaire extenses. Per contra, al Pirineu el sol podria lluir amb pocs núvols, sobretot a la banda occidental. De cara a dilluns i dimarts, les possibilitats de pluja baixaran, tot i que encara podrien persistir alguns intervals de núvols.

La setmana s'acabarà amb aquesta sensació de tardor que a la costa pot quedar accentuada al migdia pels intervals de núvols. Sobre l'inici de la setmana que ve hi ha més dubtes. Alguns models apunten que s'arribarà a dimarts amb un repunt de la temperatura i un ambient més de final d'estiu, mentre que d'altres mantenen aquest panorama de tardor força normal. En tot cas, fins a mitjans de la setmana que ve és poc probable que hi hagi nits més fredes que la que vam viure entre dilluns a dimarts.

Probabilitat en tant per cent que diumenge arribi a ploure en algun moment del dia.
stats