La méteo
previsions 25/06/2022

Últim cap de setmana de juny amb calor moderada i algun ruixat

Els xàfecs de tarda afectaran bàsicament el Pirineu i el Prepirineu de Lleida i alguns punts de Ponent

2 min
Panoràmica de la Cerdanya d'aquest divendres, des d'Alp.
Escolta aquí la previsió del temps

La matinada de dissabte ha sigut més fresca que l'anterior –les mínimes d'aquest dissabte només s'han quedat per sobre dels 20 ºC en alguns trams de la costa central i de la Costa Daurada–, i al migdia la calor ha anat per barris: els termòmetres s'han enfilat una mica més que ahir al pla de Lleida i a les comarques interiors de Girona -s'ha arribat als 34ºC a Lleida, als 33 a Alcarràs i als 32 a Artés i a Porqueres- però la davallada tèrmica ha sigut evident a la façana litoral. Això ha provocat que, després de 31 dies, la mitjana de les temperatures màximes de Catalunya hagi sigut inferior a la que seria normal.

Aquesta calor totalment suportable ha vingut acompanyada de moltes hores de cel clar però també de bandes de núvols prims quehan anat circulant d'oest a est a partir de mig matí i d'alguns ruixats de tarda que estan afectant bàsicament el Pirineu i el Prepirineu de Lleida i alguns punts de l'extrem occidental de Catalunya. A les sis de la tarda, les quantitats més destacables són els 4 litres recollits a la Quar, els 3 al santuari de Queralt, a Berga, o els 2 a Alfarràs. El vent de migjorn, per la seva banda, s'ha reforçat amb el pas de les hores i serà especialment molest a la Costa Brava, amb ratxes que podran arribar als 50 o 60 km/h.

Direcció i força màxima del vent durant la tarda d'aquest dissabte.

Diumenge a primera hora encara quedaran restes de núvols però demà tornarà a ser una jornada amb molt més sol que no pas núvols al conjunt del país i els xàfecs de tarda ja difícilment sortiran de l'àmbit pirinenc. De cara a la nit i la matinada de dilluns, de totes maneres, és possible que s'escapi alguna gotellada cap al Segrià, la Noguera o la Terra Alta. Les temperatures recularan lleugerament i al migdia només se superaran els 30 ºC als sectors més càlids del pla de Lleida o de l'interior de Girona.

Diferència de temperatura diürna prevista entre dissabte i diumenge.

Diumenge el vent bufarà de component marítim durant bona part de la jornada i això farà que la mar es mantingui força remoguda i que les banderes grogues sovintegin en moltes platges. La temperatura de l'aigua del mar ha baixat respecte de la setmana passada: dijous estava a 22,6 ºC a Barcelona, un grau menys que la setmana passada, però encara un grau per sobre del que tocaria.

I la setmana vinent l'encetarem amb una mica de moviment. Dilluns serà la jornada més variable i insegura del que queda de juny, amb núvols que guanyaran protagonisme i amb ruixats dispersos que podran abraçar força comarques de Lleida, Tarragona i la Catalunya Central. Dimarts encara es podrien escapar gotes a la Franja però difícilment tornarà a ploure abans de set o vuit dies. Les temperatures es mantindran a ratlla i el pic de calor setmanal, que probablement arribarà dimecres, no deixarà màximes de més de 35 graus enlloc.

stats