Societat 01/07/2016

L'any que ve podràs triar qui heretarà el teu Twitter, el Facebook i tots els continguts digitals

El conseller de Justícia assegura a RAC1 que el Codi Civil inclourà la figura de l'hereu digital abans de l'estiu de 2017

Ara
1 min
Els internautes prefereixen apostar per una xarxa.

BarcelonaQui podrà gestionar els teus comptes de Twitter, Facebook, Instagram i de qualsevol xarxa social, quan et moris? Algú es podrà quedar la música i les pel·lícules o llibres que hagis comprat en format digital? A partir de l'any que ve tot això quedarà en mans de qui triïs com a hereu digital, una figura que s'ha d'incloure al Codi Civil de Catalunya en menys d'un any.

Algunes xarxes socials, com és el cas de Facebook, ja tenen en marxa els seus propis mecanismes d'hereus digitals per a casos de defunció. Amb tot, aquesta funció és més limitada, el perfil del mort es pot convertir en una pàgina commemorativa o de record o l'hereu pot decidir tancar-la.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha explicat avui a RAC1 que la figura de l'hereu digital permetrà la gestió dels continguts publicats a les xarxes socials després de la mort del titular del compte. Qualsevol ciutadà podrà designar expressament un hereu digital que el podrà representar davant les companyies d'internet un cop mort o incapacitat.

L'hereu digital, doncs, serà l'equivalent als hereus de béns materials i tindrà poders per complir les voluntats del propietari dels béns a internet, ja sigui per gestionar les xarxes socials o per tancar-les. Mundó també ha anunciat que es posarà en marxa un registre de voluntats digitals, que servirà per a qui no vulgui fer un testament davant del notari. Serà un registre del departament de Justícia en què el Govern avalarà les designacions d'hereus que hi constin.

stats