Ada Colau, a l'ONU: "Ens avergonyeix profundament com la política europea gestiona la crisi dels refugiats"

L'alcaldessa de Barcelona critica a Nova York que l'estat espanyol no permeti a Barcelona ajudar en la crisi

El tema de la reunió era l’urbanisme, però l’alcaldessa Ada Colau ha volgut treure un dels temes que més preocupa la seva formació: la defensa dels refugiats i la crítica a la Unió Europea pel tracte que els està donant. "Ens avergonyeix profundament com la política europea gestiona aquesta crisi", ha afirmat Colau a la sortida de la reunió on s’ha debatut la conferència Habitat III de Nacions Unides que dissenya la denominada Nova Agenda Urbana.

En la seva intervenció a la conferència, Colau també s’hi ha referit i ha demanat a les Nacions Unides que pressionin Europa perquè canviï de política. Colau ha criticat Europa en general i l’estat espanyol en particular. Ha declarat que Barcelona està disposada a coresponsabilitzar-se per ajudar en aquesta crisi, però que l’estat espanyol no l'hi permet, que han fet propostes per portar persones malaltes, per acollir una part dels refugiats, però que la resposta de Madrid és sempre negativa.

Colau també ha fet referència al llegat de Barcelona amb l’urbanisme, i en concret ha citat dos antics alcaldes, Pasqual Maragall i Joan Clos, el mateix Clos que presidia la reunió d’avui en la seva qualitat de secretari general de la Conferència Habitat III.