Barcelona: un estiu d’obres als principals accessos

Es faran un total de 61 actuacions -32 obres i 29 pavimentacions- durant els mesos de juliol i agost

“Unes obres amb un impacte molt alt als principals accessos a Barcelona”. Així va definir ahir la tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, les principals reformes que es duran a terme aquest estiu a la capital catalana. Es faran un total de 61 actuacions -32 obres i 29 pavimentacions- durant els mesos de juliol i agost perquè “és l’època que menys molèsties i impacte té en els veïns”, segons va apuntar ahir Sanz. Aquest estiu es faran set obres més que l’any passat (se’n van fer 25), i 10 pavimentacions més (se’n van fer 19). Les reformes, però, compten amb una inversió de 10,7 milions d’euros, 0,7 milions menys que el 2014.

Tot i que aquestes actuacions ja estaven planificades pel govern anterior i treballades pels tècnics municipals, la tinent d’alcalde va defensar que el nou govern no té “cap problema” que es duguin a terme perquè “responen als interessos dels veïns”. “Demanem perdó per avançat per les possibles molèsties que puguin causar. També demanem paciència i comprensió”, va expressar Sanz.

Gran Via, Meridiana i Diagonal

A diferència del 2014, les principals obres d’aquest any a la capital catalana es faran a la Diagonal, a la Gran Via, a l’avinguda Meridiana i a la ronda de Dalt.

Pel que fa a la Meridiana, a partir del 13 de juliol i fins al 19 d’agost es reurbanitzarà i ampliarà el pont de Sarajevo per millorar la connexió entre els barris de Trinitat Nova (Nou Barris) i Trinitat Vella (Sant Andreu). Es donarà un caràcter prioritari als vianants creant una plataforma única. Hi haurà restricció de carrils de circulació de l’avinguda Meridiana a l’altura del pont de Sarajevo en horari nocturn. La urbanització dels entorns de l’edifici de la UGT tindrà afectacions en la mobilitat d’entrada i sortida. Obligarà a tallar el túnel d’accés a l’avinguda Meridiana des del costat muntanya de la via Favència durant el mes d’agost i part de juliol i setembre, i afectarà un carril de circulació en sentit sortida per l’avinguda a la zona de les obres. La transformació en marxa d’aquest espai permetrà remodelar la carretera de Ribes fins a arribar al carrer del Torrent de Perera, obrir el carrer del Tossal per sota de l’avinguda fins a trobar el carrer de la Llosa i urbanitzar els entorns de l’edifici de la UGT.

Pel que fa a les pavimentacions,entre el 3 i el 28 d’agost es renovarà l’asfalt dels carrils bus del tronc central de la Gran Via, una de les principals artèries de la ciutat. Es veurà afectat el tram comprès entre la plaça d’Espanya i el carrer de la Química, en sentit Llobregat.

A la ronda de Dalt es pavimentaran dos trams durant el juliol i l’agost.D’una banda, s’asfaltarà en sentit Llobregat la ronda de Dalt al tram situat entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat durant els dies 1, 2, 8 i 9 d’agost. De l’altra, es pavimentarà el ramal d’incorporació de la via Augusta a la ronda de Dalt, en sentit Besòs, durant els dies 13 i 14 de juliol.

A la Diagonal es renovarà l’asfalt del carril bus del costat muntanya de l’avinguda Diagonal entre Palau Reial i la Facultat d’Empresarials durant el mes d’agost.