Barcelona: més de 25.000 anuncis de pisos turístics

El preu mitjà per nit en un d'aquests apartaments se situa en els 134 euros

Les dades oficials diuen que a la ciutat de Barcelona hi ha 9.599 pisos turístics que funcionen de manera legal i l'Ajuntament calcula que n'hi ha uns 6.000 que operen sense llicència i que són l'objectiu que s'ha perseguir. Ara el projecte col·laboratiu Datahippo, que recopila dades de diferents plataformes de lloguer turístic –com  Airbnb o HomeAway–, ha difós una nova dada: hi ha més de 25.000 anuncis de pisos a Barcelona. En concret, 25.251. És, de fet, la ciutat de l'Estat que n'acumula més.

Això no vol dir, però, que aquesta sigui la xifra total d'apartaments, ja que un mateix pis es pot anunciar en més d'una plataforma o oferir diferents habitacions. L'expert en la creació de mapes Paulino Vallejo ha donat forma a aquesta informació, que detalla que el preu mitjà amb què s'anuncien els pisos a la ciutat és de 134,47 euros per nit. La plataforma Airbnb, amb 18.123 pisos, és la que presenta més oferta.

Per districtes, el que té una concentració més alta d'anuncis és l'Eixample ( 9.434), seguit de Ciutat Vella (4.660). Els mapes permeten filtrar la informació per barris i veure que, per exemple, a Sant Antoni hi ha 1 .346 apartaments turístics, amb un preu mitjà de 123,4 euros. 

A Barcelona, el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) que ha aprovat l'equip de l'alcaldessa, Ada Colau, determina que cap tipus d’allotjament turístic no podrà substituir l'ús d'habitatge. A més, els nous establiments hauran d'ubicar-se en edificis sencers.