CCOO i la UGT diuen que 5,3 milions de persones han fet vaga avui

Els sindicats majoritaris han qualificat la convocatòria de "vaga sense precedents en la història del moviment sindical" a l'Estat

CCOO i la UGT xifren en 5,3 milions les persones que han secundat la vaga convocada contra la bretxa de gènere, la precarietat laboral i les violències masclistes, en el marc de la jornada feminista del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i han qualificat la convocatòria de "vaga sense precedents en la història del moviment sindical" a l'Estat.

Així, assenyalen en un comunicat que a les aturades laborals de dues hores per torn s'hi han sumat "les principals empreses de la indústria i els serveis i les administracions públiques". Segons els sindicats, l'"alt" seguiment registrat "deixa en evidència" alguns portaveus polítics i representants empresarials, que es van manifestar "amb precipitació contra la vaga i les seves reivindicacions".

CCOO i la UGT destaquen també la "massiva" participació de delegats i treballadors en les concentracions que han tingut lloc avui davant els ajuntaments, coincidint amb el desenvolupament de la vaga durant el torn de matí (d'11.30 h a 13.30 h).

"Desenes de milers de sindicalistes i treballadores han exigit posar fi a la bretxa de gènere, a la precarietat laboral i a les violències masclistes, i han demanat als poders públics, a les forces polítiques i a les empreses que es prenguin mesures per corregir el greu impacte que l'actual precarietat en la contractació (amb presència molt majoritària de dones, sobretot a temps parcial), els baixos salaris i la menor cotització tindrà (i ja està tenint) en les prestacions i pensions públiques de les dones en el futur", ha dit.

"Ara el més important és el 9 de març i la resta dels dies de l'any, perquè les demandes del moviment sindical i del moviment feminista es vagin obrint pas en les empreses, en la negociació col·lectiva, en el diàleg social i en les institucions, principalment a través de les iniciatives legislatives del Congrés de Diputats", afegeixen.

Més continguts de