Colau vol revisar l'ordenança de convivència per no "criminalitzar al més feble"

L'alcaldessa de Barcelona defensa que algunes sancions són excessives o estan mal enfocades com les que persegueixen els nens per jugar al carrer

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha reunit aquest dijous amb la sindica de la ciutat, Maria Assumpció Vilà, per abordar les problemàtiques més urgents. Colau ha remarcat la necessitat de revisar els criteris per accedir a pisos d'emergència i s'ha compromès a atendre la petició de la síndica d'estudiar la situació d'un bloc de pisos propietat del Port que estan buits i que podrien cedir-se en ús temporal.

Colau i Vilà també han criticat aspectes de l'ordenança de convivència com les sancions "excessives" -Colau ha citat l'exemple dels 1.200 euros de multa per a nens jugant al carrer - i, també, alguns articles que, ha dit l'alcaldessa, "criminalitzen els més febles i no s'encaren a les causes dels problemes". Ha citat, en aquest sentit, exemples com les multes a prostitutes i als sensesostre.

Ha defensat que l'ordenança fixa, en alguns articles, multes "molt altes i desproporcionades" i que aquestes sancions "atempten contra sentit comú". "Volem escoltar moltes entitats que treballen aquest tema, i sabem que a l'ajuntament els serveis tècnics també ho estan estudiant", ha indicat.

El primer que ha fet l'alcaldessa després de la trobada amb la síndica ha estat deixar clar que la seva voluntat és que Vilà, que actualment ocupa el càrrec en funcions perquè ja ha acabat el seu mandat, pugui continuar. Ha assegurat, però, que el calendari no els ajuda al fet que pugui ser una designació ràpida perquè, tenint en compte que hi ha eleccions al setembre, el primer ple -més enllà del de cartipàs del juliol- podria celebrar-se a l'octubre.