SUCCESSOS

Detingut un membre de la Manada per robatori

S’endú unes ulleres de sol, fuig en cotxe sense carnet i intenta atropellar dos vigilants

Un dels membres de la Manada torna a estar detingut. Ángel Boza va acabar ahir en dependències policials després de ser sorprès intentant robar en un centre comercial de Sevilla, fugir en cotxe i gairebé atropellar dos vigilants, segons va informar l’agència Efe. La detenció es va produir cap a les 22 hores, quan la policia local va interceptar-lo mentre fugia amb el vehicle a l’avinguda Menéndez Pelayo de la capital andalusa, molt a prop del centre comercial Nervión, on s’hauria produït l’intent de robatori. A més, el jove -que està en llibertat provisional a l’espera del recurs per la violació en grup d’una noia durant els Sanfermines- va ser enxampat conduint mentre fugia tot i tenir el permís suspès temporalment.

En veure’s sorprès intentant robar unes ulleres de sol, va intentar fugir empaitat per vigilants de seguretat fins a l’aparcament, on tenia el vehicle. Un cop a dins, i malgrat els avisos dels guàrdies, hauria intentat escapar-se envestint dos dels vigilants i deixant-los lesionats, tot i que no de gravetat. No va ser fins que va ser fora del recinte que la policia el va localitzar i el va detenir per portar-lo a la comissaria, on prestava declaració al tancament d’aquesta edició. Als delictes de robatori i d’agressió s’hi pot sumar un delicte contra la seguretat viària per haver conduït malgrat no tenir el carnet.

Una sentència pendent

La detenció de Boza s’ha produït quan no fa ni un mes i mig que l’Audiència de Navarra va deixar-lo en llibertat juntament amb els quatre membres restants de la Manada condemnats per abusar sexualment d’una noia durant els Sanfermines del 2016. Boza és el més jove del grup i té antecedents per robatori amb força i per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues, segons Efe.

El tribunal va concedir-los la llibertat sota fiança individual de 6.000 euros argumentant que no veia risc de fuga ni de reiteració delictiva. L’Audiència de Navarra assegurava que “el rebuig social” i “la pèrdua d’anonimat” dels joves havia reduït el risc de reincidir i els posaria “extraordinàries dificultats” per desenvolupar una vida social normalitzada en llibertat un cop tornessin a casa.

No és la primera polèmica que envolta un membre de la Manada un cop abandonada la presó. El guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero va intentar renovar-se el passaport en una comissaria després que li fos concedida la llibertat provisional. La fiscalia i l’acusació particular van demanar-ne el reingrés a la presó per haver trencat una de les mesures cautelars que fixada pels jutges, però l’Audiència de Navarra va dictar -amb un vot particular en contra- que continués en llibertat.