Cop a una xarxa de distribució de droga a Barcelona i l'àrea metropolitana

Els Mossos han detingut 39 persones en un macrooperatiu amb escorcolls en 10 municipis

Segon macrooperatiu en un mes i mig contra les xarxes de distribució i venda de droga. Si a finals d'octubre va ser el dispositiu Bacar per desarticular la màfia dominicana que controlava els narcopisos del Raval, avui els Mossos d'Esquadra han detingut 39 persones en l'operació Popeye. Ha sigut un macrooperatiu que s'ha fet des de primera hora del matí a Barcelona i nou municipis més de l'àrea metropolitana, on la policia ha escorcollat 37 domicilis. "És un cop important al tràfic de drogues i a la seva distribució", ha assegurat la subcap de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, la intendent Marta Fernández.

La investigació de la policia catalana va començar a principis d'any a Sant Adrià de Besòs –un dels municipis on s'han fet escorcolls– i al districte de Sant Martí de Barcelona, sobretot al barri del Besòs, on els Mossos també han fet escorcolls. Les dues zones, que són limítrofes, han notat els efectes de la venda de droga, segons els veïns, encara que el macrooperatiu estava més centrat en la distribució. Tot i que es desvincula l'operació Popeye de la Bacar –la dels narcopisos–, no es descarten relacions entre els detinguts dels dos casos, que són de diverses nacionalitats. El macrooperatiu d'avui l'ha dirigit el jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona.

El dispositiu dels Mossos, que ha arrencat a quarts de sis del matí, ha comptat amb la participació d'uns 600 agents. Així mateix, n'ha format part l'helicòpter policial. Una part dels escorcolls s'han produït a l'Hospitalet de Llobregat, encara que els Mossos –a banda de Barcelona i Sant Adrià– també han entrat en domicilis de Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Lliçà de Vall i Fogars de Montclús. En els escorcolls els agents han trobat drogues i diners en efectiu.

Macrobatuda contra la distribució de droga als narcopisos del Raval