Expulsen dos alumnes d'un institut de Mataró per abusos sexuals a una altra menor

La víctima és una noia de 14 anys i un dels presumptes agressors és reincident

Una nena de Mataró de 14 anys ha estat víctima d'abusos sexuals per part de dos companys de classe. Els fets van tenir lloc divendres 23 de febrer i ja han estat denunciats als Mossos d'Esquadra, segons ha avançat l'ACN. Els dos presumptes agressors haurien aprofitat l'absència de professors durant un canvi de classe per grapejar una companya davant la resta de l'aula. L'institut on van tenir lloc els fets ha confirmat el relat i ha anunciat l'expulsió cautelar dels dos alumnes. Un d'ells ha estat expulsat un mes, fins al pròxim 6 d'abril, mentre que a l'altre, que hauria tingut un paper secundari, se l'ha expulsat per un període de cinc dies.

Fonts del centre expliquen que s'ha obert un expedient disciplinari contra l'alumne més conflictiu, que podria acabar amb la seva expulsió definitiva d'aquest institut. L'agressió de divendres no és la primera: al mes de novembre aquest alumne ja va protagonitzar un episodi similar amb una altra nena, però en aquell cas la família de la víctima no ho va voler denunciar.

Tot i que els fets es van produir divendres, no ha estat fins aquesta setmana que han transcendit. En un primer moment la víctima no va explicar-ho a casa per no amoïnar la seva mare i l'equip de professors de l'institut no en va tenir coneixement fins a la reunió de coordinació que fan dilluns a la tarda, quan una de les mestres va explicar-ho a la direcció després que un altre alumne que va presenciar els fets l'hi expliqués a ella.

L'endemà, dimarts, l'institut es va posar en contacte amb la víctima i amb la seva família que, en paral·lel, va posar el cas en coneixement dels Mossos d'Esquadra, que mantenen oberta la investigació per vexacions. Des del centre també es demana a les famílies dels presumptes agressors que se'ls emportin i se'ls informa que han estat expulsats de manera cautelar.

Paral·lelament, la direcció del centre ha obert un expedient disciplinari contra l'alumne que va tenir més implicació en l'agressió. Després d'aquest nou episodi del noi, des del centre es planteja la seva inhabilitació per seguir en aquest institut, cosa que representaria una expulsió definitiva de l'escola.

Per la seva banda, la nena agredida també ha deixat d'anar voluntàriament a l'institut durant un temps i està sent atesa pel servei d'intervenció especialitzada per a víctimes de violència de gènere. En el moment de presentar denúncia davant els Mossos, la nena ja va advertir la policia que el seu no era l'únic cas d'abusos que existia, com han confirmat fonts del mateix institut.