Publicitat
Publicitat

INCENDIS

Grècia lluita contra les flames d'uns incendis que ja han cremat 70.000 hectàrees de bosc i zona agrícola

Des de fa quatre dies hi ha vuit focus oberts a diversos punts del país. El més cru és a prop de la frontera amb Turquia


Quart dia de la batalla de Grècia contra les flames. El govern grec ha declarat l'estat d'emergència a la regió d'Evros, al nord del país, on crema el més cru dels vuit focus escampats arreu de Grècia. L'executiu ha demanat ajuda a la Unió Europea per lluitar contra uns incendis que ja han devastat 70 mil hectàrees de terreny forestal i agrícola, segons la Secretaria General de Protecció Civil. A Evros, el foc crema a prop de la frontera amb Turquia i ha obligat a evacuar dues poblacions. A més, amenaça un parc natural amb espècies úniques d'ocells i de vegetació, tot i que fins ara no hi ha hagut informes de danys.

"El foc està en el punt àlgid; és una situació força difícil, i s'ha declarat l'estat d'emergència", ha explicat un comandament dels Bombers grecs.

 Grècia ha demanat als seus col·legues europeus sis avions d'extinció d'incendis. Espanya n'hi ha enviat un parell, igual que França.

 La Secretaria General de Protecció Civil ha dit que els focs ja han cremat 70 mil hectàrees de bosc i terreny agrícola.

 "Serà un cap de setmana difícil", ha dit un oficial de policia, que alerta que s'esperen forts vents que complicaran les tasques d'extinció.Els focs descontrolats són freqüents a Grècia durant l'estiu, habitualment secs i molt calorosos, quan les altes temperatures se solen combinar amb forts vents, la sequera o els incendis provocats.

 Els grups de defensa del Medi Ambient critiquen des de fa temps una Grècia en hores molt baixes a causa de la forta crisi econòmica per la qual passa, per no haver pres les mesures necessàries a l'hora de prevenir aquest tipus de focs. 

El 2007, els focs greus i descontrolats van causar la mort de 65 persones, van destruir poblacions i van calcinar milers d'hectàrees de boscos i terres agrícoles.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de