SOCIETAT

ICV-EUiA vol que el Parlament debati la dimissió de Manel Prat pel cas Quintana

Els ecosocialistes defensen que Prat es va comprometre a dimitir si es demostrava que el causant de les ferides era una pilota de goma

ICV-EUiA vol que el ple del Parlament que comença aquest dimecres debati la dimissió del director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, pel cas Ester Quintana, la dona que va perdre un ull en la vaga general del 14 de novembre del 2012.

Ho ha anunciat en roda de premsa la portaveu dels ecosocialistes a la Cambra, Dolors Camats, que ha precisat que han presentat una esmena d'aquesta qüestió a dues mocions de justícia que C's i ERC porten a aquest ple.

Perquè es debati l'esmena i, per tant, perquè se sotmeti a votació la dimissió de Prat, C's o ERC han de decidir si accepten o no l'esmena ecosocialista.

ICV-EUiA porta aquesta qüestió al ple després que en una interlocutòria, el magistrat que instrueix el cas Quintana establís "que les ferides van ser provocades per una pilota de goma disparada per agents de la policia catalana", sosté la moció. Els ecosocialistes defensen que Prat es va comprometre a dimitir si es demostrava que el causant de les ferides era una pilota de goma, i lamenten que no ho hagi fet encara, motiu pel quan han decidit portar-ho al ple.

Fins ara, tots els partits menys CiU i ERC han donat suport en algun moment a la dimissió de Prat, per la qual cosa si s'arriba a votar l'esmena, la decisió que els republicans prenguin serà clau per decantar la balança a favor o en contra del cessament.

A començament del maig, després de la interlocutòria del jutge, ERC va confiar que el director dels Mossos d'Esquadra prengués "una decisió basada en el compromís que va assumir públicament", que és que dimitiria si es demostrava que Ester Quintana va perdre un ull per l'impacte d'una pilota de goma.

Així ho van expressar els republicans en un comunicat: "Apel·lem i confiem en la seva responsabilitat i en la seva paraula davant la resolució judicial del cas Quintana, que posa de manifest que la causa de la lesió va ser una pilota de goma".