Quatre multes més a Endesa i Gas Natural per haver tallat el servei a famílies vulnerables de Barcelona

Els punts d'assessorament energètic de Barcelona eviten 3.152 talls fins al maig

L'Ajuntament de Barcelona ha interposat quatre multes més a empreses energètiques (dues a Endesa i dues a Gas Natural) per haver tallat la llum i el gas a famílies vulnerables. Així ho ha anunciat la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, en una roda de premsa en què també ha valorat la feina dels punts d'assessorament energètic (PAE) durant els primers cinc mesos del 2018.

Aquestes quatre sancions –cadascuna per valor de 30.000 euros i ara en fase d'al·legacions– se sumen a les cinc multes que ja va rebre Endesa l'any passat per haver tallat els subministraments sense avisar abans els serveis socials. Per això, Ortiz ha carregat contra les empreses energètiques, a qui ha acusat d'obtenir beneficis gràcies a "una legislació feta a la seva mida".

En aquest sentit, Ortiz també ha dit que s'han detectat altres males praxis d'Endesa, Gas Natural i Iberdrola, a qui han enviat requeriments perquè rectifiquin si no volen ser multades. Les tres empreses haurien fet  enviaments massius de cartes a famílies vulnerables en les quals no es compleix l'obligació d'informar d'uns drets que tenen.

En la mateixa roda de premsa, Ortiz ha informat que els punts d'assessorament energètic han atès durant els primers cinc mesos de l'any 2018 17.641 persones davant les 23.231 que van atendre en tot l'any passat, en què es van posar en marxa. Ortiz ha destacat aquest augment del ritme, que ha crescut fins a pràcticament duplicar les atencions mensuals que de mitjana es van fer el 2017: 3.500 persones al mes durant l'any 2018 davant les 1.900 persones de mitjana de l'any passat.

També ha assenyalat que des de la creació dels PAE el nombre de talls de subministrament a famílies vulnerables d'aturats és de 8.152 i que, respecte als cinc primers mesos de l'any passat, s'han evitat 3.152 talls de subministrament, un 56,5% més que el mateix període de l'any passat. En total han atès 17.641 persones i 7.242 llars.

Més continguts de