Societat 04/02/2016

No troben explosius a l'avió Madrid-Riad on ha aparegut una amenaça de bomba manuscrita

L'avió no s'ha arribat a enlairar de l'aeroport de Barajas i ha sigut desallotjat amb normalitat

Ara
1 min
Captura de la pantalla d'Aena amb el trajecte previst del vol SVA226 / Aena

BarcelonaLa Guàrdia Civil no ha trobat cap tipus d'explosiu dins l'avió on ha aparegut una nota manuscrita amb una amenaça de bomba, segons informa 'El País'.

Aena havia informat aquest matí a través del seu compte oficial de Twitter d'una "amenaça" en el vol que havia de fer el trajecte entre Madrid i Riad, a l'Aràbia Saudita. L'avís l'ha fet després que el comandant del vol, de la companyia Saudi Airlines, hagi fet una comunicació amb el centre de control.

L'avió ha sigut desplaçat a una pista remota del mateix aeroport Adolfo Suárez, on ha sigut evacuat "amb normalitat", ha assegurat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, a l'agència Europa Press.

L'aeroport havia declarat prèviament "l'alarma general", però actualment ja s'ha reduït a "alarma local". El vol, segons consta a la pàgina d'Aena, havia d'enlairar-se cap a les 10.50 hores, fet que no ha succeït per l'avís d'una possible amenaça a bord. Segons fonts citades per la mateixa agència, es tractava d'una amenaça de bomba escrita en un paper dins l'avió mateix.

Segons informa 'El País', un membre de la tripulació ha trobat una nota, que estava clavada amb un ganivet en una de les portes del portaequipatges de la cabina. Hi deia "amenaça de bomba".

stats