Societat 02/09/2019

L'Ajuntament de Vidreres repensarà el futur del correbou

Un toro va saltar a les grades ahir i va ferir 19 persones del públic, dues de gravetat

Maria Garcia
2 min
Un toro salta les tanques del públic durant el correbous de Vidreres

GironaL'Ajuntament de Vidreres repensarà el futur del correbou després que diumenge un toro s'escapés del tancat, saltés a les grades del públic i ferís 19 persones. L'alcalde, Jordi Camps, ha explicat que s'ha posat en contacte amb l'entitat que l'organitza, Correbous Vidreres, i que aquesta setmana es reuniran "per parlar del futur de l'esdeveniment". "Ara estem en calent i no podem dir res més, però ens asseurem i en parlarem", ha assegurat.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per tal d'esclarir els fets. Segons han informat fonts policials, es tracta de determinar, entre altres aspectes, si els organitzadors disposaven de tots els permisos i si les tanques de seguretat tenien l'altura necessària i estaven correctament fixades.

Pel que es veu als vídeos que s'han publicat a les xarxes, el toro va saltar les tanques del públic i va envestir diverses persones que miraven l'esdeveniment. Després va sortir del recinte i va fugir a través d'un bosc pròxim. Segons ha afegit Camps, la policia el va intentar acorralar però "no va ser possible i el van haver d'abatre".

En total, l'incident va deixar ferides 19 persones, dues de gravetat i dues menys greus que van ser traslladats als hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt. A hores d'ara, només una de les víctimes, una dona ferida greu, continua ingressada al Trueta de Girona, ja que va haver de ser operada d'urgència a l'hospital. Els serveis d'emergències van atendre al lloc dels fets la resta d'afectats, que són de caràcter lleu.

Pel que fa a la seguretat de la celebració, l'alcalde ha assegurat que "l'entitat tenia tots els permisos i complia la normativa". En aquest sentit, l'associació Correbous Vidreres ha publicat un missatge a les xarxes socials defensant que "sempre" han posat "la seguretat per davant" i que en 33 anys d'història mai s'havia viscut cap situació semblant a la d'ahir.

Tal com ha fet l'alcalde, l'entitat ha informat que s'han reunit amb l'equip de govern i que en els pròxims dies informaran "sobre el futur de l'esdeveniment".

Vidreres és l'únic municipi gironí que celebra un correbou. Precisament dissabte passat va haver-hi una protesta animalista convocada per l'Associació Girona Animalista (AGA), que va reunir una vintena de persones. Segons la presidenta de l'entitat, Natàlia Ricard, la concentració va aplegar poques persones perquè molts dels que hi estan en contra no s'atreveixen a dir-ho públicament perquè "se'ls aparta i boicoteja". Per això també han iniciat una recollida de firmes amb l'objectiu de fer palès que "hi ha molta gent contrària" als correbous.

Així mateix, l'equip jurídic de l'associació per a l'ètica i el progrés del tracte animal, Lex Ànima, està estudiant interposar una denúncia tan per la via penal com per l'administrativa per "les irregularitats comeses en aquest lamentable espectacle". L'entitat recorda que l'accident no només va acabar amb diversos ferits sinó també amb l'animal abatut a trets. "Vam intentar pressionar perquè el sedessin però ja era massa tard", ha criticat la presidenta de l'associació Marina Vall-llosada.

stats