Societat 09/05/2015

Alemanya i el Renge Unit suspenen els vols de prova de l'A400M per l'accident de Sevilla

La interrupció dels vols es mantindrà fins que no s'aclareixin les causes del sinistre

Efe
1 min
L'avió accidentat és un Airbus 400M militar

BerlínL'exèrcit alemany ha decidit suspendre els vols de prova del seu avió de transport militar del tipus A400M, després d'estavellar-se aquest dissabte un aparell d'aquest model a les rodalies de Sevilla i causar quatre morts. Un portaveu de l'Exèrcit de l'Aire ha comunicat aquesta decisió, que afecta a l'únic aparell d'aquestes mateixes característiques que havia rebut fins ara la Bundeswehr i que li va ser subministrat el passat desembre.

Aquesta font ha indicat que la interrupció dels vols de prova es perllongarà fins que s'aclareixi el motiu pel qual es va estavellar l'avió, que s'acobla i prova a Sevilla.

Tanbé el Regne Unit ha comunicat que pausa les operacions d'aquests avions com a mesura preventiva. No hi ha informació encara sobre què faran França, Malàisia i Turquia, que també disposen d'aquest avió militar.

La central d'Airbus Defence & Space, a París, ha creat un gabinet de crisi per analitzar el que ha passat i es preveu que un equip de tècnics es desplaci de França a Sevilla per investigar el sinistre.

L'A400M és un avió militar de transport que opera a França, Turquia, Regne Unit i Alemanya, encara que en total hi ha vuit països que han realitzat comandes (els quatre citats més Espanya, Bèlgica, Luxemburg i Malàisia).

stats