Societat 31/07/2017

Nova aplicació perquè els discapacitats visuals puguin gaudir dels aparadors de Sants

Oferirà informació actualitzada sobre reclams publicitaris de 200 comerços del districte

Ara
1 min
Persona amb discapacitat visual utilitzant l'aplicació 'Barcelona sense barreres'

BarcelonaEl districte de Sants-Montjuïc ha posat en marxa una nova aplicació pensada perquè persones amb discapacitat visual puguin accedir a la informació dels aparadors dels comerços i els reclams publicitaris mentre caminen pel carrer.

L'eina, impulsada per l'Eix Comercial Creu Coberts i Sants Establiments Units i la cooperativa Xarxa Oberta de Beacons de Barcelona, ja és operativa en més de 150 comerços i s'estendrà, en breu, a 200 botigues més del districte.

Així, els aparells que tenen instal·lats els comerços emeten un senyal de Bluetooth que envia una notificació als qui tenen instal·lada l'aplicació anomenada, 'Barcelona sense barreres', i passegen per davant de la botiga en qüestió. Si s'obre el missatge, apareix una audiodescripció sobre el comerç i les novetats que ofereix. Una iniciativa que pretén facilitar l'accessibilitat i donar valor a l'eix comercial de proximitat del barri.

És la primera vegada que es tracta l’accessibilitat comunicativa als comerços per a persones amb diversitat funcional visual. Tot i això, les persones que no tenen discapacitat visual i es descarreguin l'aplicació, podran accedir a l'oferta de l'establiment. El pressupost per tirar endavant el projecte és de 18.000 euros.

stats