SOCIETAT
Societat 07/11/2011

El jutge arxiva el cas de l'ocupació de l'edifici de Nou Barris

No acorda el desallotjament. Els propietaris poden recórrer a la via civil

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona ha arxivat el cas de l'ocupació de l'edifici de Nou Barris i per tant no acordarà el seu desallotjament. Segons la interlocutòria, es desconeix el temps que la finca –que els indignats van ocupar el passat 15 d'octubre– porta sense un destí concret i el seu destí actual o immediat és de "total indefinició". Els pisos van ser adquirits per Cajamar per un deute contret pel promotor, sense que la construcció estigui finalitzada.

El jutge distingeix dos grups de persones: aquells que van accedir a l'edifici el dia 15 d'octubre, que ho van fer de forma pacífica i ara no utilitzen materialment els pisos de l'edifici, i aquells que ara resideixen a la finca "com a única i provisional alternativa a la seva situació de carència absoluta de sostre". Aquests últims són les vuit persones que van ser imputades i que viuen a la finca amb les seves famílies.

Segons van declarar aquestes persones a seu judicial, "l'assemblea" va ser qui, després d'escoltar la seva situació, els hi va adjudicar un dels pisos, en el que només hi estan de forma provisional fins que trobin un altre immoble. La seva presència a la finca està gestionada –autorització d'entrada, canvi de domicili, assistència alimentària, subministre d'electricitat, etc.– per les persones que el van ocupar en primer lloc.

El jutge, que destaca que és difícil trobar jurisprudència sobre aquest tipus de cas, considera que cap dels dos grups ha realitzat "un atac penalment rellevant" al propietari dels immobles. Tot i així, recorda que els propietaris poden recórrer a la via civil o administrativa per fer valdre els seus drets.

stats