Societat 26/01/2012

Una associació anuncia que pagarà les multes dels seus membres que es colin al metro

Memetro ofereix cobertura per als que "s'obliden" de pagar el bitllet a canvi d'una quota mensual

Ara
2 min

BarcelonaMemetro, una associació nascuda a internet i registrada, segons la seva pàgina web, al registre oficial d'associacions, promet pagar les multes per colar-se al metro als seus socis.

Els integrants de l'associació expliquen en la seva web que va dirigida a persones afectades pel trastorn de la memòria conegut com a "memetro" i que consisteix a oblidar que, "segons la normativa vigent dels transports metropolitans, s'ha de pagar, a l'entrada de les instal·lacions, el bitllet de tren o metro". En una nota d'aclariment, els impulsors demanen "una doble lectura" del seu manifest.

L'objectiu de Memetro és cobrir amb les aportacions mensuals dels socis les multes dels revisors de la xarxa de transports. Per fer-ho, demanen als associats que portin sempre a sobre la targeta que els acredita com a membres del club i un bitllet de 50 euros (per fer front a la multa, que té descompte si es paga al moment).

Redactat amb un llenguatge volgudament ambigu, el manifest de Memetro ja té més de 1.000 seguidors a Facebook, tot i que encara no ha entrat en funcionament. Segons la pàgina web ho farà al gener d'aquest 2012.

A més, un cop l'usuari hagi avisat l'associació, aquesta enviarà un missatge als socis per si algú pot trobar el "bitllet perdut" i fer possible una reclamació de la multa davant de les oficines de TMB, com publica La Vanguardia.La Vanguardia

Preparen, a més, una aplicació que ja funciona en proves per als telèfons intel·ligents i que avisa sobre el plànol de metro dels punts on hi ha revisors.

Promobilletes i T-11

És la tercera iniciativa relacionada amb els preus dels abonaments de transports. Fa unes setmanes, va sorgir Promobilletes, que proposaven incloure-hi publicitat, tot i que ho van deixar de fer després d'una reunió amb els organismes oficials, que els van recordar que cal estar acreditat per vendre bitllets. Aquesta setmana, a més, s'ha conegut la iniciativa T-11, encaminada a que un altre usuari faci servir el temps de transbordament en els abonaments.

stats